icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 65 kg 314729
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
19 juni 2018 14:00
15

Dag 7 på målvikt. Om inte zumban kommer till mig får väl jag...

Efter morgonens spinningpass, - det första på åtta veckor!- kände jag mig så fylld av glädje och energi att jag sjösatte en ide jag funderat på ett tag. Jag längtar så efter att dansa zumba igen! Jag bor ju på en liten ö, med färjeförbindelse, och måste köra bil till gymmet och andra aktiviteter. Det räcker med spinning 2 ggr i veckan. MEN - samhällsföreningen har en toppenfin lokal i den gamla byskolan. Med bra ljudutrustning och stort dansgolv.

Jag startar en egen zumbagrupp! Hur svårt kan det vara egentligen? Allt som behövs är ju musiken, var och en får dansa som den vill. Inte behövs det någon ledare! Så nu har jag gjort det! Bjudit in alla öbor - oräkneliga sommargäster och 220 årsboende - till Fri Dans till zumbatakter en gång i veckan hela sommaren! Ingen ledare, inga avgifter, bara bra musik och rörelseglädje. Jag slår vad om att det blir fullsatt! laugh

Gillar

Kommentarer

 • 19 jun 2018 14:42

  Se bara till att du inte kallar det för Zumba för det är ett registrerat varumärke och får bara användas av de som har licens. Kalla det dans till latinorytmer eller annat så klarar du dig.

   

 • 19 jun 2018 15:39
  paloma

  Vilken bra idé, när jag dansar blir jag på bra humör. Jag har varit på några bröllop de senaste åren, och där dansades det till långt in på natten. Jag hade hängt på om jag hade bott i närheten 😃💃🕺

 • 19 jun 2018 17:25

  Tack LUAL för varningen! Ändrat nu!😊

 • 19 jun 2018 19:51
  gittan52

  Vilket bra idé! Hoppas att ni blir många och att ni kommer att ha riktigt kul smiley

 • 19 jun 2018 21:31
  Monqi

  Jäklarns vad bra gjort! yeslaugh

  Jag har ett zumbapaket hemma, som jag skickade efter för ca 10 år sedan, en dvd, instruktionsbok med massa bilder, och ett redskap...

  På dvd'n kan man välja olika program, lätt medel svårare... det finns också lektioner som steg för steg lär en olika steg... kanonbra! Kanske ska damma av det å se om det är något min kropp klarar av..tillsammans med min 7 åring som har fantastiska rytmer i kroppen blir det kanske jättekul, alltid roligare att göra saker tillsammans med någon. 

  Hoppas din grupp blir en succe laugh

 • 19 jun 2018 21:50

  Monqi det tror jag absolut blir succe med din sjuåring! Vilken kul grej att göra tillsammans!! En sån DVD har jag också som ligger och dammar i bokhyllan.😊 Härlig musik att dansa fritt till, man behöver inte alls kunna stegen.

 • 19 jun 2018 22:27

  Härligt initiativ jag tror det kommer att bli uppskattat. 

  Synd att du är på ”andra sidan” av Sverige, annars skulle jag och maken kunnat ha kommit som gästinstruktörer. Vi är båda så kallade ZIN, dvs får hålla klasser. Vi håller på just nu att öva in koreografier så vi skulle kunna hålla en hel timmes program.

 • 19 jun 2018 22:38
  gasten

  Låter som en kanonkul idé! Bra att ha någon träning på nära håll!

  Lycka till!

 • 19 jun 2018 22:42

  Så härligt initiativ - klart det kommer bli fullt !

  Dansa mår alla bra av och de härliga latinorythmerna är sköna att sväng till !

  Jag har det "gratis " här hela tiden wink närmsta strandbaren är riktigt "dansant "laugh

 • 20 jun 2018 08:32

  Så du är zumbainstruktör LUAL, kul! Här finns verkligen all möjlig expertis på MD!laugh För några år sedan kom en instruktör hit till vår ö en gång i veckan, men gruppen blev mindre och mindre. Alla kände sig inte duktiga nog.😢 Det blev inte bra stämning när vissa lärde sig stegen fort och andra inte hängde med. Fri dans, eller varför inte Vild dans, fungerar säkert bättre här.

 • 20 jun 2018 09:16

  Seglar67, vad tråkigt att flera kände att de inte hängde med. Egentligen är det inte så svårt att bli instruktör, man går en kurs och sedan betalar sin månadsavgift för att kontinuerligt få video med koreografier. Det gör att nivån på instruktörerna kan variera. Jag har sett det mesta. De som är duktiga lyckas få alla att känna att de hänger med på något sätt.

 • 20 jun 2018 13:20

  Kan tänka mig att det skiftar LUAL. smileyHar kollat upp nu att en tvådagars instruktörskurs Basic kostar ca 3000kr och hålls i Sockholm i augusti. Vad kostar månadsavgiften sen? Får man kalla sig zumbainstruktör även om man bara gått den första instruktörskursen?

 • 20 jun 2018 14:30

  seglar67, idag kostar det 24,95 dollar i månaden eller 209,7 dollar per halvår. 
  Du får kalla dig instruktör direkt efter att du har gått kursen. Jag ser att det är Steve Boedt som håller i B1 och det är värt att gå kursen bara för att det är han som håller i den. Det är verkligen någon som kan engagera.

   

  Senast uppdaterad 20 jun 2018 17:30

 • 20 jun 2018 17:34

  Maire, sök på Zumba Gold på youtube. En lugnare form av Zumba.

 • 21 jun 2018 07:16
  Bella50

  Jag tänker som MAIRE...vi har ZUMBA i närheten...men jag har lite svårt för koreografi så det har jag skippat.

  Jag såg dessutom på deras gruppfoto hur "hotta" dom är i klädväg...jösses tänkte jag... MÅSTE man se ut så där med pannband och benvärmare för att platsa !!! Nej, tack...

  Vi dansade squaredance förr och sen jag ville börja på Linedance...men det är en mer inövad koreografi så det skippades oxå av samma orsak. Synd egentligen.

  Toppen initiativ av dig. VILD DANS var bra .Trevlig Midsommar yes

  Senast uppdaterad 21 jun 2018 07:17

Logga in för att skriva en kommentar.