icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 434017
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
3 mars 2018 09:00
8

Dag 66. Matsäcksdag med frestelser.

Idag ska jag vara i Göteborg hela dagen, borta från hemmets lugna vrå och trygga rutiner. Medelhavsseglarna har sammankomst, med lyxlandgång, vin, fika och gästföreläsare. Jag ska sitta på scenen och vara sidekick, och se till att våra gäster håller tiden och inte pratar för länge. Jag är inte nervös för just det, men det är ändå en anspänning och en förflyttning av fokus. När vi kommer hem ikväll har vi dessutom med oss en långväga gäst till middagen.

Det blir grekiskt på bordet, förstås. Lamm kleftiko. Jag har absolut ingen aning om hur jag ska registrera det i Matdagboken, jag får köra på känn. Ingredienserna är det inget fel på, möjligen för mycket grönsaker. Det blir ett riktigt långkok, debut för min nya Crockpot som får stå på i nio timmar medan vi är borta. Med timer, för säkerhets skull. Hela huset kommer att dofta vitlök och rosmarin när vi öppnar dörren, för köksfläkten kan jag ju inte ha igång hela dagen.

Jag har med mig lunch och mellanmål, får smita undan en stund och äta innan stora smörgåsfrosseriet startar bland de andra. Håll tummarna för att jag låter bli dammsugaren eller vad det nu är som bjuds till kaffet. wink

243cdf4e-dd09-47ae-a98c-026d4769f40e.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 3 mar 2018 09:08
  klaraelv

  Jag räknar ju bara kcal och försöker vara minimal med kolh. men grönsaker har jag aldrig dåligt samvete för, så du kan nog äta utan att det blir en katastrof, bara bönor som jag inte äter i någon större mängd längre (efter den otrevliga upptäckten med att det var massor med kolhydrater i dem).

  Tänk på den så kallade gobiten till kaffet bara har en massa socker i sig och sockret knastrar så äckligt mellan tänderna, fungerar för mig varje gång wink

 • 3 mar 2018 09:44
  Bella50

  Du fixar det ska du se. ✌️

 • 3 mar 2018 12:54
  Inanna

  Vilken spännande gryta! Vi gör vår egen buljong som ska kokas i 12-24 timmar och jag undrar om det skulle vara lättare i en sådan? Vad tror du? Det är ett evigt passande med en vanlig kastrull! 

   

 • 3 mar 2018 14:32

  Det kommer du att fixa fint! Det gick ju bra sist du var iväg. Jag gillade Klaraelvs förslag att tänka på sötsakerna som att ta en sked socker, blä! Den tar jag med mig.

 • 4 mar 2018 11:44

  Inanna,jag tror absolut att en Crocpot skulle vars perfekt! Lammgrytan blev underbart god, den hade alltså småputtrat i 10 timmar när vi kom hem! Eftersom det var första gången jag använde den, och vi skulle vara borta från huset hela tiden, hade jag kopplat den till en timer som skulle bruta strömmen om vi blev försenade. Det finns ingen timer på själva grytan, inte på den här modellen.Det finns tre effekter, Low Medium och Hot. Den stod på Low, men puttrade/småkokade alltså när vi kom hem. 

 • 4 mar 2018 15:44
  Inanna

  Var finns grytan att köpa? Jag ska definitivt ha en så’n! :D

 • 4 mar 2018 16:18

  Jag köpte min på Bagaren och Kocken. https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/slow-cooker/crock-pot-slowcooker-35-l-rod/

  Supernöjd! Imorgon bilr det kycklinggryta. :-)

 • 4 mar 2018 16:21
  Inanna

  Härligt! Tack! :)

Logga in för att skriva en kommentar.