icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 395945
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
25 februari 2018 21:18
6

Dag 60. Spekulationer efter våglös helg.

Hemma efter två dagar i Göteborg utan vare sig matvåg eller personvåg. Första gången på två månader. Imorgon är det vägdag med rapport till Stödstrumporna. Hur ska det gå, hur ska det gå? surprise

Det började igår med chokladinköp hos Storm&Bille Chokladfabrik, mitt förråd här hemma är slut. Jag bunkrade chokladkakor med havssalt, chili och cacaonibs.  Därefter fortsatte dagen med sjuårskalas och jättefest hos äldsta dottern. Alla i storfamiljen var där, och det bjöds på all inclusive, hamburgare, tårtor, kakor, godis, skattjakt…  

Jag avstod från chokladsmakning och hade förberett egen mat till födelsedagsfesten. Räddningsplankan till lunch blev favoriten kvarg med chokladproteinpulver, nötter och en halv banan. (Den var förstås uppvägd i förväg, så det där med våglöst är ju inte helt sant.)  Istället för hamburgare och tårta till middag åt jag medhavd kokt skinka och coleslaw, och gjorde mig lite varmt broccolimos. Det var inte alls svårt att avstå från kalasbuffén, och det var ingen som kommenterade vad jag åt. Jag tror knappt det var någon som ens la märke till vad jag hade på tallriken, i all villervalla med bebisar, barn i alla åldrar, amerikanska svärmödrar och andra mycket mer spännande människor än mormorwink.

Idag var det utlovat bio (Disneys CoCo) med barnbarn, för att föräldrarna skulle få pusta ut och städa upp. I biomörkret åt jag upp min andra portion chokladkvarg/nötter/banan, medan övriga mumsade popcorn och godis. Dessutom åt jag upp en påse ”baconsnacks” nästan själv, snacks som jag ganska snart förstod inte hade någonting alls gemensamt med fläsksvålar. Förmodligen majschips med röksmak och rödfärgade baconränder. Jag googlade på ”Bacon snacks Classic SF” efteråt och insåg att jag smällt i mig 500 kalorier varav 53 g kolhydrater och 0 gram protein.

Efter Biopalatset är det numera tradition att gå till Pizza Hut ett kvarter bort. Jag vet inte om det är samma på alla Pizza Hut, men jag gillar den här på Västra Hamngatan skarpt. Trevlig och snabb bordsservering, mysig och lugn miljö, bra ordnat för barnen med målarböcker och pennor på bordet, barnmeny med glassbuffé i priset. Och helt acceptabel salladsbuffé för bara 39 kr om man väljer det som förrätt. ”Men du får ta om hur många gånger du vill”, sa servitristen när hon kom med min salladsskål, modell mindre.

Det räckte att ta en gång, där fanns keso, kikärter, cole slaw och fräscha grönsaker. Samt baconströssel, en ny bekantskap. Det var smulor av bacon, stora som skorpsmulor, ungefär. Jättegott som krydda. Ganska hungriga kom vi tillbaka till vår ö nu ikväll. De där 500 onödiga kalorierna baconsnacks satt i bakhuvudet. Skulle jag strunta i middag och lägga mig hungrig? Det är ju vägdag imorgon…

Nej, det blev en rejäl klick broccolimos, en stor näve grönsallad och 100 gram kallskuren rostbiff. Samt ett gott glas kombucha från den senaste bryggningen, så kolsyrad att det skummade som värsta ölet. Vikten imorgon blir som den vill ändå, och jag känner att helgen har fungerat bra. Jag har både bra mormorssamvete och ingen ågren över saker jag ätit i onödan. De där baconsnacksen var både första och enda gången.

16c03db4-203b-44b5-a8e8-dfc785c28265.jpg

b63a9cf7-f911-4bbb-8b7e-d59714a9425a.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 26 feb 2018 09:51
  Bella50

  Det kunde varit värre. Sträck på dig att du höll dig till din egen meny. 👏👏

 • 26 feb 2018 16:15

  Tack Bella50! smiley

 • 26 feb 2018 18:13

  Wow! Vilken fantastiskt bra planering! Och du höll dig till den jättebra ju! De där baconsnacksen har jag också gått på, det låter ju väldigt nyttigt och proteinrikt men är inte alls bra, för oss. Men men nu vet du det. Bara att bryta ihop och komma igen laugh

 • 26 feb 2018 20:41

  Tack Kicki47! Jag har länge varit nyfiken på de där fläsksvålarna jag läst om, som är tillåtna för LCHF. Det tog inte många tuggor, som sagt, innan jag insåg hur lurad jag var av baconsnacksen. Ändå åt jag upp dem. Men det var sista gången. Nu ska jag försöka hitta den riktiga varan, och prova om det är gott.

 • 26 feb 2018 20:51

  Jag köpte några som hette... Nöffe eller något...inte gott alls. Men det var riktigt fläsksvålar, friterade tror jag. Men inte i min smak. För mycket grissmak för att jag skulle gilla det. Men prova du, mina köpte jag på Netto.

 • 26 feb 2018 21:01

  OK, tack för tipset, har hört att det finns på Coop också, det har jag ett i närheten. Hoppas nästan att det inte är gott... Men jag läste att det funkar som panering istället för ströbröd, och tänkte försöka att mortla eller mixa svålarna och se om krosset går att använda som krydda/panering.

Logga in för att skriva en kommentar.