icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 65 kg 269311
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
10 februari 2018 17:59
9

Dag 45. Min nya kroppsdel.

Idag är fjärde dagen i rad med omkastade vanor och saboterad registrering, åtminstone delvis. Ett lunchmöte inne i stan "förstörde" min matordning. Maten som erbjöds där var inget alternativ alls, jag tog bara av salladsbaren. Hur räknar man ut kalorierna på en liten tallrik med grönsallad, rödbetssallad med fetaost-tärningar, pizzasallad på vitkål och svarta bönor? Det kändes inte som någon idé att försöka registrera när jag kom hem.

Jag var hemma igen vid 16.00, ordentligt hungrig eftersom jag inte äter frukost, och kastade i mig min vanliga räddare i nöden: 100 gram vaniljkvarg (osockrad) blandat med chokladproteinpulver och 20 gr hackade nötter. Jag har alltid en glasburk full med hackade, rostade, blandade nötter. Efter det mellanmålet håller jag mig mätt till middagen.

Idag blir det krabbor till middag, med hackat kokt ägg i majonnäs som tillbehör. En klick hovmästarsås unnar jag mig också. Jag ville egentligen bara ha två små krabbor, men det var ju lördag och snart stängnignsdags så vår fiskare Niklas stoppade ner tre extra på köpet i påsen. Vad jag nu ska göra med dem. Frysa förstås, men kokta skaldjur har en tendens att sätta smak på allt annat i frysen också...

Efter maten ska jag ägna mig åt att installera min nya pryl, aktivitetsarmbandet  Polar Loop 2 som jag läste om här på Matdagboken. Gittan52 tipsade mig. Jag gillar teknikprylar, brukar skryta med att jag surfade på nätet redan i början av 90-talet när det knappt existerade. Förhoppningsvis kan armbandet frigöra mig lite från mobilen, jag vill gärna slippa ha den i fickan jämt. Första intrycket är att armbandet är ganska klumpigt och inte särskilt snyggt. Det är meningen att man ska ha det på sig dygnet runt, och hålla koll på sin kaloriförbrukning, aktivitet, antal steg osv. Jag ska ge det en ordentlig chans.

7964277a-d9fb-4af5-aa42-2715f37a9a29.jpg

59ea83ff-0bce-4726-a3f1-830ea4fba11c.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 10 feb 2018 18:11
  gittan52

  Även om du inte kunde registrera din lunch så är det nog ingen katastrof för vikten smiley

  Hoppas du kommer att trivas med armbandet. Jag har haft min i några år nu och kommer förmodligen att köpa mig en klockan framöver. Men då ska jag ligga på en vikt som är godkänd för att få köpa den wink

 • 10 feb 2018 18:27
  gasten

  Fina bilder! Det var ju helt okej mat! 

 • 10 feb 2018 20:07

  Tack för den upplysningen LissaLo! Jag hade just tänkt fråga om jag kan ha det på när jag simmar. I saltvatten alltså? 

 • 10 feb 2018 20:54
  Flisan57

  Jag har en annan typ av armband, ett Fit- bit, den registrerar mina steg förståss, men också hur jag sover, vad jag har för puls, den har klocka, datum och stoppur. Den är kopplad till en app i mobilen där jag kan registrera vikt, vad jag tränar och det finns en inställning som påminner mig att röra på mig minst 250 steg under så många timmar under dygnet jag vill, för att undvika att man blir sittande för länge....

  Den jag har nu har jag haft i snart två år och jag har nog blivit lite beroende av att ha den med mig överallt.... det har hänt att jag glömt den på morgonen för den ligger på laddning, då känns hela dagen konstig....

 • 10 feb 2018 21:39
  dollster

  Nu blev jag inspirerad att ladda upp min gamla förstagenerations-Loop som bara ligger i en låda och samla damm. Tack för påminnelsen 😀

 • 11 feb 2018 00:04
  Lovis

  Jag har min Garmin Vivosmart på dygnet runt, hade den även när jag badade i Karibien och det gick hur bra som helst.

 • 11 feb 2018 08:06
  Bella50

  Oj, ....jag har inte en tanke på nåt sånt armband...😲.

  Jag har bara min enkla stegräknare på mig då jag medvetet går ut med mina stavar eller så...

  Tänk så härligt olika vi är ✌️😁

  Senast uppdaterad 11 feb 2018 08:08

 • 11 feb 2018 08:44

  Det blir spännande att höra vad du tycker Jag köpte också en träningsklocka men den har lite fler finesser också. Så skönt att slippa att ha mobilen i fickan hela tiden laugh

 • 11 feb 2018 09:31

  När jag fått kasta om, såhär jag registrerat något liknande genom att söka på MD i livsmedelsdatabasen. Hahaha jäkla Niklas, det där är ju en utmaning när man blir erbjuden mat av omtanke. Kul att du började använda Internet tidigt☺

Logga in för att skriva en kommentar.