icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 395917
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
18 februari 2018 12:33
11

Dag 53. Ner i det blå! Tack Matdagboken.

Idag borde jag fira. För första gången en blå ruta på min viktmatris! Under 76 kg! Idag har jag minskat tio kilo sedan jag började med Matdagboken på Annandagen. Men firandet får vänta. Jag är väldigt glad, det räcker. Däremot är jag inte färdig med mitt skrivbeting som skulle varit klart samtidigt med tiokilosmålet. Det är illa. Nu sätter jag upp en ny deadline för det, om en vecka ska sista ordet vara på plats! På lördag är jag bjuden på arabiskt födelsedagskalas, då ska jag unna mig att fira. Tjohej, då var det bestämt!

Tack Matdagboken, vill jag säga. Jag vet visserligen att jag gör det här själv, av egen kraft och vilja. Å andra sidan vet jag också att det inte hade lyckats utan all hjälp som finns här, både i form av verktyg och människor.  Jag inser att alla ni som finns här, som stöttar och peppar och delar med er, ”bara” är cybervänner, kanske skulle vi inte alls trivas ihop irl. Å andra sidan, vad spelar det för roll? Förr i världen brevväxlade folk med varann kanske hela livet, utbytte sina innersta tankar och delade de djupaste hemligheter utan att träffas. Varför skulle en cybervän vara mindre värd? Jag ser det som att vi är varandras speglar. Man kan prova sina tankar genom att skriva en dagbok som ingen annan läser. Den blir som en liten fickspegel. Man får syn på sig själv.

Men om man sätter sig nere vid viken en stilla morgon eller kväll och öppnar sitt hjärta får man syn på så mycket mer. Man får åsikter från molnen som drar förbi, från ekarna som speglar sig i vattenytan och man får sällskap av krickor och kanadagäss som ängsligt småpratande drar sig längre bort. Kanske uppfångar man till och med några synpunkter från okända dimensioner. Förklädda till luftbubblor stiger de upp från leran, brister i ytan och sprider ringar på vattnet.

Precis så är det med Matdagboken. Man sitter där nere på bryggan och är den man är, ger vad man har och väntar och ser vad som kommer tillbaka.angel 

660a240e-ed0d-47a9-b61d-0ec3a84b71f6.JPG

64b1cb57-a3e6-4445-8339-6b4277737430.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 18 feb 2018 12:38
  gasten

  Grattis till viktnedgången, det var bra jobbat!

  Pepp, Pepp! 

 • 18 feb 2018 12:44

  Härlig bild och härlig läsning. Bra jobbat👏

 • 18 feb 2018 12:58
  aregnisw

  Härlig bild och vilken positiv läsning det är du värd som du kämpar på så Grattis till din blå ruta yes

 • 18 feb 2018 13:33

  Grattis! Så härligt det är när en når ett delmål 

 • 18 feb 2018 14:27
  liliten

  Grattis! Vilken underbar känsla det där måste vara! Ta till vara på den! 

 • 18 feb 2018 14:29
  Arrietty

  För mig är MD nyttig på sikt. Att gå ner ett antal kilo i en satsning har jag gjort väldigt många gånger, men att stabilisera och hålla ut och se vilka lösningar som fungerar på andra i ett långsiktigt perspektiv, är den stora tillgången. Det spännande ska bli att se när du återvänder efter seglingen, förhoppningsvis går det iaf såpass bra att du inte tappat det du åstadkommit hittills – och kanske har du värdefulla tips till oss andra hur man kan göra. För man ska inte sticka under stol med att den där seglingen verkligen är problematisk ur viktsynpunkt. Fast det är ju inte meningen att du ska lida dig igenom den heller, det här har ni ju valt som livsstil efter pensioneringen, väldigt härligt egentligen! Grattis och fortsatt framgång önskar jag dig!

  (vad är det för en hund? – jag har missat att ni har en.)

  Senast uppdaterad 18 feb 2018 14:31

 • 18 feb 2018 14:59
  Monqi

  Grattis till den blå rutan och ett fantastiskt viktresultat, bra kämpat! laughyes


  Håller med fullständigt om medlemmarna här på MD fantastiska! Har gett mig också stöd o pepp och längtan att lyckas, och de som startat olika forum/grupper där man rapporterar sin vikt veckovis (men även delar med sig o peppar) ger ju verkligen en morot att "sköta" sig till nästa rapport, det är fantastiskt, som tex Havet som sammanställer å visar våra resultat i flera olika forum, ger så mycket av sin tid till oss andra heart

  Och så klart själva MD med recept, menyer mm yes

 • 18 feb 2018 16:27

  Blått är flott - glädjs med dig (cyber) vännenheart

 • 19 feb 2018 00:45

  Härligt jobbat!! smiley

 • 19 feb 2018 07:44
  Bella50

  Det var jättebra jobbat...varmt GRATTIS 💐👏🏆....jag ligger åt andra hållet på min matris...men ger inte upp.

  Jag hade inte varit där jag är idag om jag inte ” snubblat ” in här på MD i mitt letande efter ett bra verktyg. Så tack även från mig.

 • 19 feb 2018 09:48

  Tack alla, för peppande hejarop!

  Arrietty, Sigge är en dansk-svensk gårdshund.

  Monqi, instämmer, vad vore vi utan entusiasterna och veteranerna som lägger ner så mycket tid ideellt här på sidan.  gittan52 inte att förglömma, som är "gruppledare" för Stödstrumpor där hon skapar trådar för att hålla liv i utbytet mellan medlemmarna och motivationen uppe. De olika grafer hon tar fram varje vecka för att illustrera våra resultat är helt obetalbara.   

Logga in för att skriva en kommentar.