icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 65 kg 203565
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
5 februari 2018 17:46
3

Dag 41. Äntligen måndag!

Måndagar njuter jag ofta extra mycket av att vara pensionär och långledig. Jag tittar på kalendern som hänger på väggen framför datorn och konstaterar att de flesta dagarna är fria.  Det som står inskrivet där är oftast roliga saker. Nu är veckan som ligger framför mig ovanligt inbokad. Fyra dagar är upptagna. Jag ska hålla föredrag på Båtmässan, gå på begravning (inte alls roligt), träffa revisorn och ha möte med aktionsgruppen för en bokmässa i Bohuslän.

Men idag är det måndag, solen skiner, jag har gått en lång promenad och fått en massa bra idéer som jag längtar efter att få sätta igång med. Hjärnan funkar så bra när jag promenerar. Solen lockar fram mitt mest positiva jag. Tänk att inte ha några tider att passa, inga prestationskrav att leva upp till, oceaner av tid att göra det man vill. Jag minns att jag fantiserade om detta när jag var fast i ekorrhjulet. Att få vara ledig jämt. Nu gäller det att förvalta friheten och komma ihåg att vara tacksam. Jag tog blodtrycket i morse, jag gör det någon gång varannan månad för att kolla att det inte stiger. När jag blev pensionär och stressen försvann ur mitt liv kunde jag halvera den dagliga blodtryckstabletten. När jag har nått min målvikt hoppas jag kunna ta bort den helt och hållet. Idag hade jag 116/67 och puls 52. Kanske prövar jag att gå ner till en halv tablett varannan dag.

Idag kom ketonstickorna med posten. (Jag väntar otåligt på mitt aktivitetsarmband, som gittan52 tipsade om.) Ketonstickorna är också ett tips här från Matdagboken, jag minns inte från vem. Jag måste såklart genast prova. Och jo, det verkar som om jag är i någon form av ketos, fast ingen klagar på min andedräkt just nu. Men det måste väl vara nyttigare för levern med en stillsammare ketos än när man utsöndrar väldigt mycket? Jag mår hur som helst väldigt bra av den nuvarande mathållningen. Märker ingen magkatarr, har inget sötsug, känner mig inte särskilt hungrig.

Gittan52s färgmatris sitter också på väggen framför mig. Varje gång jag tittar på den minns jag hur det kändes att befinna sig i det röda fältet. Aldrig ska jag vara där igen. Snart, om bara några veckor, är det dags att ta fram den blå markeringen. Då ska jag köpa ett par nya jeans, en storlek mindre. 30/32. De jag har nu har små hål på knäna och börjar sitta väldigt säckigt.

a8559350-8ba0-4084-b964-8e37ff241669.jpg

Ketonkoll. Lagom? Eller?

40588496-5864-40a8-bfd4-797586d94947.JPG

Veckorna flyger fram. Det gäller att hinna ta vara på nuet. Inte bara jaga efter "nästa färg". Gult är också väldigt bra!

Gillar

Kommentarer

 • 5 feb 2018 18:05

  Märks på jobbet att det är mycket sjukskrivningar pga diverse virus, vilket ger mer arbete för oss som fortfarande står på benen. Man är fast i ekorrhjulet och ganska slut redan på måndag eftermiddag! Skönt att höra att du uppskattar din frihet, även om just närmsta tiden är lite väl uppbokad.

 • 5 feb 2018 18:47

  Kikade på din profil Medlem16, vilken viktresa du gjort! Du måste ha varit ännu mer slut efter arbetsdagen för två år sedan! Härligt och inspirerande att det finns sådana som du också här på Matdagboken!

 • 5 feb 2018 20:50
  Vegotina

  Härligt! Enda negativa var ju begravningen. Beklagar! Skönt att du annars kan njuta av dina fria dagar. En del tycker ju det är så jobbigt med omställningen.

Logga in för att skriva en kommentar.