icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 434015
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
29 december 2017 14:29
2

Dag 4. Tappade kilon, viktrutor och djärvare mål.

Idag har jag redan vägt mig två gånger före frukost, först hemma och sedan på gymmet, efter spinningen. Jag blev ju svårt förtjust i den där viktmatrisen med färger som gittan52 bloggade om. Där är det en färgruta för varje dag, och ska jag väga mig så ofta får det bli hemma. Därför vägde jag mig två gånger idag, för att veta hur mycket fel hemmavågen visar. Vågen på gymmet är digital, den hemma i badrummet är en vanlig billig sak.

Enligt hemmavågen har jag gått ner 2,3 kg sedan jag började för tre dagar sedan! Gymmets våg en timma senare visade 4 hg mer. Håkan, gymägaren, är veteran inom kostrådgivning och träning, och han sa att även om det mest är vatten som försvunnit så är det goda tecken på att min ämnesomsättning tagit fart. 

Jag har funderat mer på mitt viktmål, som är att gå ner till 72 kg till min födelsedag i maj. För det första tycker jag att det är mindre bra att sätta slutmålet så snart, och dessutom mitt i vår seglingsperiod. För det andra tycker jag att målet är lite ängsligt. Varför 72 kg? Varför inte sikta på målvikten 65 kg och istället ha inställningen "aldrig mer över 70kg"? 

Så nu har jag ändrat min målvikt och satt måldatum till midsommar, efter att vi har kommit hem från seglingen. 

Här är min viktmatris! Några veckor till står jag nog på rött. Kopiera gärna om du har användning för en egen.

0bb0bc06-d17d-4bb9-bec5-5dfec0142684.jpg

 

Gillar

Kommentarer

 • 29 dec 2017 22:59
  paloma

  Det är bra att sätta rimliga mål, då är det lättare att hålla. Lite bakslag brukar det bli enligt de som forskat☺

  Visst är det kul att fylla i gittans färgmatris, speciellt när man slipper det röda...och i denna takten är du snart där👍

   

 • 29 dec 2017 23:07

  Jag håller med om att Gittans färgmatris peppar. Nu har jag varit nere på grönt ett tag och det känns fantastiskt. För tre månader sedan var det rött och orange och nu grönt. Jag hoppas att du också snart kommer dit och kan njuta av den gröna färgen och en lättare kropp.

Logga in för att skriva en kommentar.