icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 426495
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
30 januari 2018 21:53
4

Dag 36. Hur stort kaloriavdrag ger en heldag på Gekås i Ullared?

Hemma efter en heldag i Ullared. Jag körde från ön halv åtta i morse, och kom tillbaka halvåtta ikväll. Det är andra gången i mitt liv jag är där, första gången var för mer än tio år sedan. Min syster och min yngsta dotter med minsta barnbarnet var också med, det var hon och hennes systrar som behövde nya kläder.

Vi valde en bra dag, januari är årets fattigaste månad. De gigantiska parkeringsplanerna och P-husen gapade tomma, jag kunde ställa bilen nära ingången och vi gick rakt in utan att behöva stå i kö. Ni som har varit där vet redan, men jag blev helt överväldigad. Av överflödet, utbudet, ytorna. Trots att vi traskade omkring i flera timmar hann vi bara med två våningsplan. 

För några månader sedan hade jag aldrig orkat. Jag hade antagligen parkerat mig i någon av serveringarna och vaktat inköp och väskor medan de andra handlade. (Det hade förstås blivit billigare för mig, även om jag hade kostat på mig diverse bakverk under väntetiden.) Nu sprang jag fram och tillbaka mellan avdelningarna med min vagn som blev mer och mer överlastad. Vi bestämde träff mitt på dagen i Salladsbaren, som var riktigt aptitlig och välsorterad. Jag höll mig till min matsäck; 100 gram kokt skinka, ett mosat kokt ägg med majonnäs och några cocktailtomater, samt en stjälk broccoloco, en ny sorts broccoli.

På hemvägen pausade jag en stund hos dottern i Göteborg och åt upp mitt medhavda favoritmellanmål innan jag fortsatte norrut, nu ensam i bilen.  Kvarg med chokladproteinpulver, hackade nötter och skivad banan. Nu är jag hemma och har packat upp alla inköp och värmt resterna av en lammgryta med broccolimos. Kvällsdrinken fick bli ett halvt glas rödbetsjuice. Jag borde känna mig halvdöd efter den här dagen, inte minst med tanke på all bilkörning, till på köpet i mörker på slutet. Och visst är jag trött. Men inte värre än att jag orkar plita ner det här. Och jag är väldigt stolt över att ha hållit mig inom mina 1330 kalorier. Och inte köpt med mig minsta lilla godispåse.

c1d4e15a-9665-4149-a3c2-f04ff828fbcb.jpg

a30b0cef-0c9b-4c57-90c9-0db2e618f660.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 31 jan 2018 02:09
  Lovis

  Wow, du är så duktig, här i Karibien är det svårt att hålla koll men får skärpa mig efter hemkomsten 😉

 • 31 jan 2018 06:13
  Arrietty

  Jag var ju där årets sämsta dag i början av november och tillbringade väl fyra-fem timmar i kö sammanlagt: Och drabbades av "IKEA"_effekten, inför överflödet blev jag totalt less och ville inte ha någonting, hade handlat för fyrahundra när jag komm ut varav 250 var underkläder som dottern inte hade råd med. För hon handlade i gengäld för nästan tvåtusen kronor så att åka 68 mil t o r var inte hlet bortkastat i vanliga fall. Att jag orkade hela dagen är jag fortfarande häpen över för ungefär då var jag som mest under isen båda vad gäller kondition och vikt.

 • 31 jan 2018 08:12
  paloma

  Det var några år sedan jag var i Ullared, trots många timmar i affären brukar jag sällan köpt något. Jag får agera smakråd till mina döttrar och make, sedan är tiden slut.

  Det jag brukar ha mest ont i är tånaglarna, trots riktiga walkingskor.

  Jag hade behövt åka själv, men det är inte lika lockande☺

 • 31 jan 2018 10:58
  aregnisw

  Kul att ni hade tur för den enda gången som jag var där kryllade det av folk inget jag kommer att göra om men jag gillar inte Ullared heller för den delen. Men bra matval gorde du toppenbra gjort. yes

Logga in för att skriva en kommentar.