icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 65 kg 269316
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
27 januari 2018 17:52
11

Dag 33. En helt bedrövlig dag - utan tröstätande.

Det här har varit en känslofylld dag med en familjekonflikt som jag helst sluppit uppleva. Nu är den snart över, tack och lov. Dagen alltså, knappast konflikten, tyvärr. Vanligtvis brukar jag inte ens lägga märke till vad jag äter när jag är såhär frustrerad, ledsen och arg, men den här gången hjälper mina MD-rutiner mig att inte börja tröstäta. Kylen är fylld med grönsaker, frysen är full av portionsförpackad köttfärs, skivad skinka och diverse annat, LCHF-middagar för flera veckor. Idag kom också proteinpulvret jag beställt för att förstärka mitt kvarg-mellanmål. Utblandad i kvarg, med hackade nötter på toppen, blev det lika gott som chokladpudding.

För att bli av med den värsta frustrationen tog jag fram min älskade cykel ur garaget. Nyservad och i perfekt skick, men undanställd eftersom jag har blivit lite rädd för att cykla på ön. Jag som varit helt cykelfrälst och till och med har skor som man spänner fast i tramporna. Men vägarna här är smala och krokiga och utan vägren. Lastbilar och slamsugare och sopbilar kör som galningar och en smygande osäkerhetskänsla har fått mig att sluta cykla. Men idag var jag så upprörd att jag glömde att vara rädd, cyklade långt ut i i vägen för att inte bli omkörd när jag blev upphunnen av en fartdåre i en kurva. Han körde förstås om ändå, mitt i en helt skymd vägkrök.  

Så skönt att jag kom över rädd-tröskeln med cykeln, nu ska jag börja cykla på allvar igen. All snö och is är borta, idag har det varit rena våren, med strålande sol och ångande spaljeer på solsidan huset. Solfångarna har varit igång och levererat värme till vattentanken i källaren, ikväll behöver vi inte elda för varmvatten. Imorgon ska det bli lika fint väder. Sån tur att jag slipper bo istan och känna mig såhär. Här kan man gråta ifred och prata högt för sig själv om man vill utan att behöva möta en människa.

fa047f2f-dd49-4ef9-be72-3d8f4f32bee2.jpg

Chokladproteinet köpte jag på nätet på mmsports.se på rekommendation av min son. Först ställde jag en fråga i forumet Fråga om kost - kostråd. LadyL gav  mig ett betryggande svar och proteinpulvret finns faktiskt med i MDs livsmedelsbank. Det känns så skönt att kunna ställa frågor och få seriösa svar!

d21853f2-ce7e-4bf5-8a0e-e89bdca9f945.jpg

 

Gillar

Kommentarer

 • 27 jan 2018 18:25
  gittan52

  Skönt att komma ut i naturen och röra på sig när frustrationen är som värst heart

 • 27 jan 2018 18:56

  Starkt att du hållt dig på banan när det gäller kosten, mitt i sådant som lätt får än att halka av!

 • 27 jan 2018 19:11

  Tack för medkänsla.heart

 • 27 jan 2018 21:18

  Lider med dig .

  Konfliker och speciellt familjekonflikter är ju otroligt tärande - och likt en Pavlos hund sätter hjärnan igång att leta kompensation och tröst i det som den brukar.

  Imponerad av dig att du valde cykeln ist för något tröstande onyttigt att äta.

  Skönt att få komma ut och framförallt att få lite tid själv med tankar och känslor.

  Tänk på det här valet och hur du lyckades den här dagen när du behöver extra styrka - då vet Du att Du klarar även det hindret !

   

 • 27 jan 2018 21:25

  Tack 8veckor! Du har rätt, jag ska spara minnet av hur jag klarade av att inte tröstäta den här hemska dagen. 

 • 27 jan 2018 21:47
  Bella50

  Kände så igen mig i don beskrivning att kunna prata högt och gråta för sig själv.

  Det har hänt på många av mina ensamma rundor i skogen.

  Bra gjort att du stod emot tröstmaten.  

  Nu vet du att du klarar det. Pepp.

 • 27 jan 2018 21:48

  Bella50 heart

 • 28 jan 2018 06:38
  Arrietty

  Häftigt att kunna cykla nu! Här kunde det kanske också gå fast väderprognosen talar om att mycket snö ska komma över västra Svealand, det skulle kommit redan i natt men än har det inte börjat... och så ska vintern slå till igen i slutet av veckan. Nåja, en dag närmare vår och då är det skönt att läsa att inte så långt söderut kan man cykla redan nu! Fast det där med skor som är fastspända i tramporna låter farligt?

 • 28 jan 2018 08:00
  Vegotina

  Konflikter är fruktansvärt tärande. Så bra gjort att kämpa med din nya mat ändå! Bra att du gav dig ut på en cykeltur också. Trist när faror ska behöva begränsa en. Härligt tips på chokladpuddinglaugh! Fint du bor!

 • 28 jan 2018 09:24
  Inanna

  heart Så skönt att du klarade att ta hand om dig själv mitt i konflikten. Du gjorde så mycket bra. Du gav din kropp nyttig, hälsosamt mat, du gav dig själv en stund för eftertanke, och du tog dig ur en låsning när det gäller cyklingen! Det tycker jag är värt en eloge! Konflikter råkar vi alla ut för och nästa gång det händer mig ska jag tänka på dig och hur du valde att ta hand om och hjälpa dig själv i stället för att stjälpa. Tack för att du berättade...

 • 28 jan 2018 09:33

  Tack alla för era tankar och er medkänsla. Detta är en fantastisk plats på nätet som jag är så glad att jag hittade. Så mycket människokärlek. 

Logga in för att skriva en kommentar.