icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 434029
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
22 januari 2018 10:35
12

Dag 28. Mitt knep för att aldrig gå upp i vikt igen.

Bredvid tvättmaskinen står en kasse stora petflaskor. Fyra stycken, fyllda med vatten. Jag började fylla på den första flaskan veckan efter jul. Tillsammans väger de nu 6,5 kilo.  Nästan varje dag provar jag att gå några steg fram och tillbaka i hallen med den där kassen i handen. Bara för att få njuta av känslan att ställa den ifrån mig igen. Aldrig mer tänker jag bli tvungen att släpa på de där kilona dygnet runt. Till påsk kommer jag behöva två kassar, för att få plats med fyra flaskor till. Mina vattenflaskor ska inte hällas ut när jag är i mål. Då ska jag göra en snygg installation av dem, på ett väl synligt ställe här hemma. Kanske hänga upp dem någonstans i taket? smiley Tomma då, förstås! laugh

Grönkålschips är gott, och väldigt enkelt att åstadkomma. Man köper en påse färska grönkålsblad, repar av lagom stora flikar från stjälken, sköljer noga och slungar bort vattnet. Jag använder en sån där korg av nät som man vevar runt i luften. Sen lägger man kålen i en skål, häller på en tesked olivolja och knådar runt med handen så att alla blad blir oljiga. Breder ut bladen på ett bakplåtspapper, saltar försiktigt, det blir lätt för salt! Sen in i ugnen, sju minuter i 200 C. Inte längre, och inte varmare! Det är lätt att bränna bladen, man ser liksom inte att de är brända förrän det är för sent.

Jag har nästan alltid en skål grönkålschips framme, för att kunna stoppa något i munnen när den kräver en smakbit. Det räcker med några blad, sen är man nöjd.

f9af2b8a-15e1-4b9f-b0aa-7ad078856f5d.jpg

7050bcff-fe41-4af1-9690-71dbdcb0237a.jpg

 

Gillar

Kommentarer

 • 22 jan 2018 10:41
  maemal

  Bra tips med vattenflaskorna! Jag tror jag ska ta efter det! Mitt mål blir då 16 st 1½ liters flaskor innan året är slut!

 • 22 jan 2018 11:16

  Sen kan vi ha en liten utställning här i Matdagboken, maemal, och visa våra olika sätt att spara minnena av vår viktresa! Jag har redan börjat fundera på flaskor med vatten i olika färger, en vägghylla av vrakved, och så vidare :-) Man kan ju också tänka sig att göra ett bildkollage av flaskorna om man inte har plats att ha dem kvar. Kanske det rent av kan bli en egen grupp eller ett forum, för att inspirera andra? smiley

 • 22 jan 2018 12:37
  Inanna

  Jättebra och motiverande tips med vattenflaskorna! Skall genast sättas i verket! 

  Grönkålschips har jag funderat på ett tag men inte kommit till skott.. Nu ska det bli av! Jag blev så inspirerad, Tack!

 • 22 jan 2018 14:43

  Jag är absolut med på att fylla flaskor med vatten -

  otroligt bra idé som jag stjäl med en gång !

  Hmmm skulle kunna bli något bra om en större grupp gjorde detta och sedan skänkte lika mycket rent vatten  ( eller motsvarande summa ) som vi tillsammans gått ner till något projekt

   

  Heja Dig !yes

 • 22 jan 2018 15:25
  paloma

  Ser att du också har en kökskamin, det är sällan jag ser sådana nuförtiden. Den är mysig att elda i nu på vintern☺

  Jag brukar tänka på hur mycket jag gick ner i vikt när jag bär mitt barnbarn, hon väger ca 13 kg och är tung att bära en längre stund. Då får jag ändå lägga på 8-9 kg till för att komma upp i den summan jag tappat☺

 • 22 jan 2018 15:43

  När man ser och bär dessa tunga PET- flaskor så förstår man att det måste slita på kroppen med övervikt. Knän och höfter får onödiga påfrestningar. Bra att gå ner i vikt men ännu bättre att hitta sätt att behålla viktminskningen!

 • 22 jan 2018 16:58

  Bra idé 8veckor. Matdagboken har ju fadderbarn i SOS, det kanske finns något sätt att bidra extra om någon startar en ny Grupp till exempel? Jag är gärna med och bidrar genom att gå ner i vikt, men jag ställer inte upp med min tid. Jag säger bara: Inte utan min vedspis, palomawink Vi byggde vårt hus 1980 och installerade både en gammaldags vedspis och vanlig spis. Numera är elledningarna på ön nedgrävda, men du milde så mycket elavbrott vi har haft genom åren, när det var luftledningar. Jag vet inte hur vi skulle klarat oss utan vedspisen. Fortfarande finns det inget som ger så snabb och mysig värme i köket som vedspisen, om det är ruggigt i huset när man kommer hem.

 • 22 jan 2018 17:36
  klaraelv

  Bra ide, ska gå och köpa två stycken vattendunkar a 15-20 liter, de kan även vara bra till annat och då kan man fylla upp 30 kg (som jag i min vilda fantasi hoppas kunna minska med), sikta mot stjärnorna så kanske jag når trätopparna.

 • 22 jan 2018 18:10

  klaraelv du har ju redan kommit en bra bit på väg mot stjärnorna. Lyckost som kan börja med att tappa upp så många liter!

 • 22 jan 2018 18:15
  klaraelv

  seglar67, nackdelen är att det blir tungt från början, utan att få en upptrappning, därför blir det två stycken så att det inte blir så snett fördelat. Men det känns härligt att ha kommit en bit på vägen.

 • 22 jan 2018 19:43

  Härliga ideer! Jag hänger med på allt. laugh Petflaskor med vatten, skänka pengar/rent vatten till SOS. Vilken fantastiskt kul idé! med att bära runt sin egen vikt i petflaskor, det låter ju inte så mycket med 5,3 kg men det känns när man försöker lyfta vattendunkar. Måste genast testa laugh

  Åh vad jag älskar MD och dessa bloggar heart

 • 22 jan 2018 20:21

  Vilken brilliant ide - ska genast fylla några flaskor och gå omkring med också laughyes

Logga in för att skriva en kommentar.