icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 65 kg 277558
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
18 januari 2018 10:37
6

Dag 24. Livet är nu. Inte om femton kilo.

Idag blev jag riktigt besviken. Upp igen! Jag borde veta bättre än att bli otålig. Vågen har hoppat upp och ner några dagar nu. Jag vill ju så gärna att siffrorna ska krypa ner under 80-strecket, för då, då minsann kommer … ja, vad kommer att hända då? Den märkvärdiga milstolpen finns ju bara inne i mitt huvud. Jeansen känns redan lösare och magen lite mindre, kilona jag har gått ner hittills märks ändå.

Det som händer nu var väntat, om jag tänker efter. På mindre än en månad har jag gått ner nästan fem kilo. Nu hejdar sig kroppen, trots att jag äter helt enligt reglerna. Jag har varit sjuk, nästan orörlig faktiskt, i över en vecka. Inga promenader, ingen spinning, ingen vardagsmotion i form av vedhämtning eller snöskottning. Ändå var jag så säker på fortsatt minskning idag. Särskilt eftersom O anmärkte att jag har dålig andedräkt. Aha, ketos, tänkte jag glatt.

Att vara så fokuserad som jag är nu på mat och viktnedgång är nog bra för stunden, men samtidigt inte helt sunt på sikt. Jag måste passa mig så att inte alla tankar rusar i precis samma riktning, hela tiden.  Jag har en bok att skriva, en relation att vårda, ett hus att måla och inreda, en bouzouki att öva vidare på, en fotobok att redigera, barnbarn att hälsa på. En stor trädgård inte att förglömma. Och en sak är säker. Jag kommer att vara friskare och rörligare och lite snyggare om femton kilo. Men inte lyckligare än jag är just idag, bortsett från den där humörsvackan som vågen orsakade.

PS. Igår kom Vågen. Den som jag fick tips om här på Matdagboken. Den gjorde mig genast på gott humör igen, inte för att den visade roligare siffror, utan för att jag älskar att sätta igång nya manicker!

aa62d67a-750d-4ef0-aba6-16ebd3639fd8.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 18 jan 2018 11:52
  Arrietty

  Jag tror det är samma som jag har BF700? Kankse ser appen likadan ut för flera modeller. Jag är iaf väldigt förtjust i den även om den krånglar med uppkopplingen mellan varven. Det kanske inte är moralsikt hägstående men en bra sak är också att jag kan "spionera" på dotterns vikt - den registrerar ju henne under "okända mätningar" (undrar hur det blev om jag hadee appen öppen när hon vägde sig) och det lugnar mig att se hennes siffror dels för att hon inte väger sig hysteriskt ofta, dels för att hon ligger i ett spann  om ca tre kilo, oron för ätstörning finns hos mig så länge hon är tonåring...

  Viktutveckling blir ju rätt över tid. Trots att jag vet det blir jag påverkad av vad den dagliga siffran visar, jag vet ärligt talat inte riktigt hur jag ska hantera det, för låter jag bli så blir det svårt att kliva upp veckovis också eftersom jag är livrädd för att det ska visa uppgång eller inte så mycket ner som jag förväntar mig. Vägning varje dag ger tillräckligt små skillnader för att jag ska stå ut med negativt och inte drabbas av hybris vid positivt...

  Fokus – jag kan rekommendera "Den vilda jakten på ett (bättre) jag" (finns som e-bok) där just den där reflektionen finns över hur fokus på ett område kan medföra att man missköter en massa andra saker.  Men du tycker ju att din övervikt medför allvarligt kvalitetsförsämringar och hinder i det liv du lever, då kanske det är rätt att lägga fokus där så länge som det behövs? För mig är det definitivt så, problemet är väl at jag ändå tappar målet när omgivningens krav och förväntningar pressar på.

 • 18 jan 2018 12:26

  Känner igen oron för ätstörningar hos barnen, så många gånger jag oroat mig för att jag överfört min bantningsnoja på mina fyra. Nu är de vuxna, tack och lov, och verkar ha klarat sig.

  Jo, jag är villig att offra fokus på andra områden eftersom det verkligen är livsviktigt för mig att komma ner i vikt. RIktigt hela min hälsohistoria har jag inte outat här på bloggen ;-) Men jag var inte medveten om den biverkningen av att starta Projekt livsstilsändring när jag började med MD. Din bloggpost om Willpower Instinct öppnade ögonen. Det var lite skönt att inse att det inte var "mitt fel" att allt annat viktigt plötsligt inte blev lika viktigt.

  Senast uppdaterad 18 jan 2018 12:28

 • 18 jan 2018 12:48

  Ja det är lätt att tankarna handlar om mat, viktnedgång i oändlighet när en startar sin resa. Jag kunde inte tänka på annat än mat och vad jag skulle få äta och när i början av min viktnedgång. Iofs tänker jag fortfarnade en hel del på det men jag tror att jag fått mer balans nu. 

  Vilken kul våg! Jag älskar också att sätta igång nya manicker. laugh

 • 18 jan 2018 17:08

  Hej 

  Tack för ytterligare ett härligt blogginlägg från dig !

  Frustrationen över + eller stilla på vågen har jag stor igenkänning i - också att fokus blir nästintill extremt på vikt och kost - känns som ALLT kretsar kring det.

  Vad som hjälper mig vid viktplatåer är att ta fram mina gamla siffror fån tidigare viktresor och när man ser över tiden , dvs hela perioden så betyder det där lilla pluset eller stillaståendet inte särskilt mycket.

  Jag har massa lyckade viktnedgångar bakom mig - det är inte problemet - problemet är att lyckas hålla vikten på ett sunt hälsosamt sätt och försöka förstå varför jag faktiskt medvetet raserar det som tagit både tid och viljestyrka att uppnå.

   

  Hade min våg visat 81,2 idag hade jag varit så lycklig att jag nog hade köpt en ny bikini ...eller iaf en snygg baddräkt som inte köpts endast för att försöka" hålla in och  ihop"

   

   

 • 18 jan 2018 20:42

  Du skriver alltid så inspirerande, även om du är besviken så hittar du än fler guldkorn i ditt liv. Underbar inställning till livet heart

 • 18 jan 2018 21:26

  Tack 8veckor och Kicki47! Bloggen är min livboj för att hålla mig uppe under det här projektet och påminna mig om vad jag har lovat mig själv. Det gäller att inte släppa taget och att hitta de där guldkornen för att orka. Många av dem hittar jag här bland alla andras bloggar. smiley 

Logga in för att skriva en kommentar.