icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 65 kg 278085
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
14 januari 2018 11:37
5

Dag 20. Min brudklänning för 42 år sedan - en vettig målbild?

Jag har inte tagit någon Före-bild. Den där bilden rakt framifrån, eller i profil, halvnaken framför spegeln. Om det fanns en sådan bild skulle jag känna mig som ett offer, och avsky mig själv, när jag såg på den. Hur dum kan man bli, som låter det gå så långt? Den sortens självförakt vill jag inte utsätta mig för.

Istället har jag satt ett riktigt högt mål. Så högt att jag inte ens är säker på att jag vill befinna mig där igen. I min brudklänning på sjuttiotalet, 65 kg lätt. Invändningarna trängs i min hjärna och skriker: jag kommer att bli skrynklig som ett russin, överallt. Få en massa hängskinn på armar och lår, draperier på mage och rumpa. Man behöver lite extra fettdepåer i min ålder, i underhudsfettet lagras östrogen. Det är bra att vara lite tung, då slipper man bli benskör. Tänk om jag blir sjuk, då behövs lite energireserver.) Vem har rätt? Mitt försiktiga jag, eller mitt obstinata jag?

Jag har alltid siktat mot stjärnorna. Ibland har jag faktiskt nått i alla fall halvvägs till trädtopparna. Den här resan mot en ny livsstil är en av de viktigaste jag har kvar att göra. Varför ska jag sätta ett mesigt mål för den? Varför stiga av i Köpenhamn när man kan fortsätta till Maldiverna?

df700951-6382-42a6-8725-2f9600f066c3.JPG

Kommentarer

 • 14 jan 2018 11:48

  Hahahahha - du är för härlig! Why not - komma i sin brudklänning kanske gör att ni gifter er en andra gång eller om du är skild - gifter om dig laugh

  Personligen så vore det ett orimligt mål då jag var extremt smal när jag gifte mig - 55 kg bara - trots att jag och min dåvarande man som är nära 2 meter lång och vägde i proportion till det - åt på restaurang varje dag. Jag kunder äta vad jag ville och åt nog ofta lika stora portioner som han  men när jag tänker tillbaka så åt vi nog mest mat - dvs inget godis och fika egentligen. Jag är nöjd om jag kan gå ner till 70 kg idag yes

 • 14 jan 2018 11:57
  klaraelv

  Satsa mot Maldiverna, jag har samma mål, brudkänningen, men ärligt så vet jag inte vad jag vägde, trodde ca 65 men inser nu att jag måste varit lättare, kanske ner mot 60. Däremot så kommer jag nog aldrig ner till 53 för att ta mig i studentbalklänningen och dit tror jag inte ens att jag vill.

 • 14 jan 2018 12:20

  Jag gifte mig när vårt andra barn var 5 månader. Då ammade jag fortfarande och hade bröst därefter plus alla graviditetskilon. Så att passa i brudklänningen är inte mitt mål smiley, däremot har jag fundert på att sy in den. Modellen är så att det går att använda som sommarklänning.

  Däremot skulle jag vilja komma i en balklänning med släp som jag hade när jag studerade. Jag lyckades få på mig den när jag gick ner till ca 60 kg för 7 år sedan. Tyvärr har jag gått upp alla kilon igen sedan dess. 

 • 14 jan 2018 15:42
  paloma

  Jag kan redan ha min brudklänning som jag hade för snart 27 år sedan, jag hade redan 2 av mina 3 barn. Men den är lite tajt över bröst och revben, för jag fick ett barn till efter att jag gift mig.

  Kläderna jag hade innan jag träffade mannen däremot är pyttesmå, dom fick jag nog inte på om jag inte opererade kroppen☺

  Min vikt har pendlat mycket upp och ner under åren, och numera är målet att komma i samma shorts som förra året😉

 • 14 jan 2018 17:00

  Lyckost dig, paloma! Jag tycker du är så cool som fortsätter vara med på MD fast du har nått din målvikt. yes

Logga in för att skriva en kommentar.