icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 65 kg 268370
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
12 januari 2018 15:47
13

Dag 18. Projektledarens analys av minus 5,5 kilo på 18 dagar.

Fjärde dagen helt utan motion. Jag har hostan från helvetet och är genomförkyld. Ändå visade vågen 5 hg ner sen igår. Min nya livsstil fungerar! Någon dag, nu snart, kommer jag under 80kg-strecket, och sen ska jag aldrig mer passera det strecket på väg uppåt. Totalt har jag sedan starten gått ner 5,5 kg, och det kunde jag inte drömma om när jag började. Det är dags för projektledaren att analysera varför:

1. Mina framgångsfaktorer klickar: Jag har Kontroll, nödvändigt för mig. Jag är Mätt och Nöjd varje dag, efter varje mål. Också nödvändigt, annars uppstår sug och småätande. Maten är god och riklig, jag kan äta allt jag verkligen vill ha, till och med mörk choklad och goda efterrätter som panacotta. Då är socker onödigt.  Jag ger mig själv Belöningar. Löjligt kanske, men viktigt för mig. (En gammal handbroderad skånsk kudde på Tradera, och en teaterbiljett.smiley) Ingen alkohol. Inte ett enda glas vin har slunkit ner på hela tiden. Jag vågar inte, tappar all kontroll och självdisciplin av ett enda glas, alltså när det gäller ost, frukt, choklad, kakor och liknande.

2.Jag uppfyller mina processmål: Jag äter enligt 16-8. Klockan 12, tidigast, äter jag dagens första mål, och jag har fastnat för kesoplättar i olika varianter. Efter kl 20.00 äter jag ingenting. Jag registrerar allt jag äter i Matdagboken. Det gör jag varje dag, oftast direkt efter måltiden eftersom jag äter hemma så gott som alltid. Jag bloggar varje dag för att hålla fokus. Jag håller mig till LCHF. Receptbanken och livsmedelsdatabaserna och de andra verktygen på Matdagboken är en enorm hjälp. Jag som trodde jag visste en del om mat och viktminskning har lärt mig massor av de här veckornas registrerande. Jag väger mig varje dag. Det trodde jag faktiskt aldrig när jag började. Vågen var en så djupt rotad bestraffare och ångestframkallare. Nu är den tämjd till att vara ett intressant mätverktyg. Jag går på spinning två dagar i veckan. Förutom att det skyndar på viktminskningen är det motiverande att märka hur fort jag orkar mer och hur träningskläderna sitter bättre.

3. Mitt första delmål är uppnått: att kunna gå 5 km i rask takt i ojämn terräng. Jag gick faktiskt 7 km för en vecka sedan. Yippee, fötter och knän höll! Å andra sidan har jag knappt rört mig från sängen eller skrivbordet sen dess, tack vare förkylningen.

Snart dags för Gult!!

fd6e9553-a34e-427a-baf2-dc055649658a.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 12 jan 2018 15:52

  Hurraaa - bravo! Vad roligt yes

 • 12 jan 2018 15:54

  Tack! laugh

 • 12 jan 2018 16:24

  Mycket bra jobbat och vilken självdisciplin du har, lyfter på hatten🙂👍

 • 12 jan 2018 17:12

  Tack Tita, jag tycker att jag har det ganska enkelt jämfört med många andra här. Jag är pensionär, har inga sjuka familjemedlemmar eller andra svåra problem i vardagen. Det är egentligen ganska lyxigt att kunna fokusera på sitt eget välmående som jag gör.smiley

 • 12 jan 2018 17:40

  Wow!! smiley

 • 12 jan 2018 18:01
  gittan52

  Vilket härligt flyt du har! Det fullkomligt lyser energi ur ditt inlägg. smiley

  Grattis! yes

 • 12 jan 2018 18:08

  Tack gittan52, dina kommentarer har betytt mycket för att jag har kommit in så snabbt i allting. <3

   

 • 12 jan 2018 19:08
  Lovis

  Wow, du har ju superkoll, så duktig. Heja, heja dig laugh

 • 12 jan 2018 19:36
  paloma

  Vilken bra start du har fått, grattis👍

 • 12 jan 2018 20:36

  Tack för pepp, alla!smiley

 • 12 jan 2018 21:41

  Imponerad av din energi, och det från sjuksängen! Jag gillar din struktur på din analys. Du slår huvudet på spiken och kan strukturera dina mål och behov för att lyckas. Jag gillar dina framgångsfaktorer. De ger mig motivation och idéer för hur jag själv kan analysera mig och mina framgångsfaktorer.

  Krya på dig så är du snart ute på promenad igen heart

 • 13 jan 2018 07:17
  Arrietty

  Det bådar gott för att du ska uppnå ditt mål under våren, kanske blir du hoippilandkalle redan unde vårseglingen – bra jobbat!

 • 13 jan 2018 09:39
  klaraelv

  Härligt att läsa, blir spännande att följa dig och din resa neråt. Krya på dig.

Logga in för att skriva en kommentar.