icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 65 kg 291551
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
5 januari 2018 22:13
1

Dag 11. Middag med kvalificerad gissning.

Idag stod vikten still, inte så konstigt när jag gick ner 7 hg igår. Det jag börjar gilla med att väga mig varje dag, är att vägandet faktiskt blir avdramatiserat. Så länge jag känner mig mätt och nöjd och håller mig inom mina kalorier, så länge är jag också trygg med att viktminskningen kommer att fungera på sikt, vad vågen än hittar på från dag till dag.

Annars var det här en dag av improvisationer. Jag grundade med en ordentlig frukost, visste att lunchen bara skulle bli en kopp kaffe, eftersom jag skulle ha ett lunchmöte på ett ställe där jag absolut inte ville äta något.

Hemma igen vid fyra, till huset fullt. Dottern och hennes tre barn, den minsta två månader, kom på besök över helgen. Underbart roligt, men en matsedel som innebär mackor, tacos, kladdkaka, plättar, ostbågar med mera.  Och en hetsig aktivitet som jag inte är van vid. Att alltid bli avbruten i det man gör, aldrig få tänka en tanke klart, jag fattar inte hur jag själv klarade av fyra barn varav två tvillingar. Till och med nu tänker jag i stackato, fast de ligger i sina sängar.

Själv festade jag på soppa med lammhals, fantastiskt god, men det enda jag kunde räkna kalorier på var lammköttet. Soppan består av butternutpumpa, rödbetor, morötter, tomater, kålrot, vitkål som jag gjort en jättesats av, mixat och fryst i portionsburkar för ett par månader sen. Alltså innan jag började med Matdagboken. Den kan inte innehålla särskilt mycket kalorier, fast en hel del kolhydrater förstås. För att få i mig mer protein åt jag en dl kvarg blandat med kakao till efterrätt. Gott och mättande.

Kladdkakan frestade mig inte ett ögonblick, fast jag själv bakade den.

ec155bb1-cb0e-453c-9d05-0546681188e5.jpg

 

Gillar

Kommentarer

  • 6 jan 2018 12:08

    Att du klarade av att inte äta upp den där sista biten av kladdkakan - bravo yes

Logga in för att skriva en kommentar.