icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 405736
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
12 september 2018 12:00
7

Att utmana kakmonstret - kbt eller onödig tortyr?

Idag blåser det så hårt att man nästan får hålla i sig i båten fast den ligger vid kaj. Ljudet av vinden som tjuter och ruskar i master och båtar gör en helt handlngsförlamad. Som tur var hann jag gå en timslång promenad, simma en stund och köra styrketräningen i sittbrunnen innan det brakade loss på allvar. Om en stund blir det lunch och sen ska jag sova middag. Tyskarna i charterbåten bredvid höll låda precis hela natten. Andra båtgrannar hyssjade på dem en gång i timmen fram till 05.00. Halv sex gick jag upp och röt: ”Go to sleep!” och det blev äntligen tyst. Idag bad deras kapten om ursäkt och nu har de lämnat, trots blåsten. 

Under morgonpromenaden passerade jag bageriet, och gick in för att köpa en frukostbaguette till Odd. Det var en medveten provokation. Jag har älskat kakor i hela livet. Jag har tänkt att tillåta mig en dag med fritt ätande de veckor vikten ligger under 65,5 kg. Senaste vikten var över 66, så bageriet var egentligen en no-go zone. Men jag kände mig stark och ville utmana kakmonstret. 

8veckor här på MD har skrivit om Pavlov och hans upptäckt av betingade reflexer. Hundarna som började dregla när matklockan ringde har ju alla hört talas om. 8veckor skrev om hur Pavlov även lyckades avprogrammera hundarna, genom att inte ge godis när klockan ringde. En slags desensibilisering. Tänk om man kan avprogrammera sig från kaksug, genom att gå in i bagerier utan att köpa något?

Jag minns en tid när jag tillät kakmonstret härja fritt, utan gräns. Jag upptäckte att det fanns ingen bortre gräns, det räckte inte att få sitt lystmäte. Även om jag åt kakor tills jag mådde illa. Det kanske är en dum ide att äta just kakor på sin fridag? Jag vet inte. Men jag klarade att hålla kakmonstret i schack fast det var kö i bageriet och doftade ljuvligt.

acc868a6-5a99-4df6-b9ba-23d191c6fe90.jpeg

Lång kö med svåra utmaningar.

f97d160d-7238-4f6a-bc36-e11ebaf53b3f.jpeg

Gillar

Kommentarer

 • 12 sep 2018 13:57
  Tita

  Strongt 👏👏👏

 • 12 sep 2018 15:43

  Det här tvistar de lärde om....ska man utsätta sig eller inte ?

  Kanske beror det också på hur långt i sin rehablitering/ omprogramering  man kommit huruvida det är ett bra verktyg att utsätta sig förfrestelse.

  Jag tänkte grotta ner mig lite i dels självhypnos men också EFT, Emotional Freedom Techniques.

  För egen del så är det NO GO ZONE att smaka / tillåta mig att äta det är då det går åt h-vet

 • 12 sep 2018 16:13
  paloma

  Jag vet inte om jag hade klarat det, jag är väldigt svag för bröd och kakor i alla former. Speciellt när dom kommer från ett bageri.

  Det var väldigt starkt gjort👍

 • 12 sep 2018 19:10
  Bella50

  Wow...du är fantastisk ✌️😃

 • 12 sep 2018 20:08

  Det låter intressant 8veckor och du brukar ju alltid dela med dig här av nyvunna kunskaper, ser fram emot det. Det har inte blivit något av för min del än, att lyssna på hypnosCDn med Fredrik Praesto. Det händer för mycket här, dagarna rinner så fort undan. Dessutom är jag aldrig ensam. 

  Tack Bella50, Paloma, Tita och Maireheart Det var inte första gången jag utmanade kakmonstret och gick in i ett grekiskt bageri utan att köpa något till mig själv. Kanske har jag byggt upp lite motståndskraft. Men jag skulle aldrig våga om jag kände mig det minsta svag eller ledsen.

 • 13 sep 2018 07:45
  Jessand

  Åh det där skulle  verkligen vara att utsätta mig för frestelse...älskar bröd cheeky Bra jobbat och stärkande att inte fallayes

 • 13 sep 2018 17:38
  gittan52

  Jag kan nästan känna doften från det bageriet ändå hem till mig   laugh

  Klokt att ta hänsyn till hur du mår innan du går in genom dörren!

Logga in för att skriva en kommentar.