icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 381994
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
16 augusti 2018 21:51
11

Är det inte svårare än så här att vara smal?

Kanske blir många här på Matdagboken sura på mig. Nu svär jag ju i kyrkan. Inte får man säga att det är enkelt att hålla vikten. Särskilt inte jag som bara varit målviktig knappt två månader. Vem tror jag att jag är? Vänta bara, tänker kanske någon, snart kör hon i diket och faller tillbaka i gamla vanor med godis och skräpmat. Det finns gott om skrämselinformation på nätet om varför det är omöjligt att behålla sin vikt efter en  snabb nedgång. Särskilt läsningen om vad som hänt vinnarna i Biggest Looser kan göra en mörkrädd.

Men jag känner faktiskt såhär ganska ofta. Är det inte svårare? Varför har jag inte klarat av det här tidigare? Jag kan inte svara på den frågan. Allt jag vet är att det är ingen som helst uppoffring att leva som jag gör nu. Jag känner mig helt trygg med att kunna fortsätta precis så här resten av livet. Det är nya vanor, javisst, men de är inte radikala eller konstiga, inte komplicerade att hålla fast vid. Jag hoppar över frukosten. Jag undviker socker, bröd, pasta och ris och alla lightprodukter. Jag äter grönsaker, bär, ägg, fisk och kött, olivolja, helfelta mejeriprodukter. Jag stöttar med proteinpulver. Jag planerar. Jag håller kontroll på vikten. Jag rör mig mer än förr, och jag styrketränar. Kort sagt. Jag har tagit makten över min livsstil.

Helt ärligt så är jag sällan hungrig. Om suget sätter in, på grund av stress eller dåliga känslor, tuggar jag sockerfritt tuggummi eller dricker ett glas vatten, ibland lightsaft. Jag kan också utan problem trösta eller belöna mig med några rutor mörk choklad, det startar inga katastrofer.

Jag tänker inte låta mig skrämmas av några olyckskorpar, hur vetenskapliga de än verkar. Min kropp kommer inte att ligga i bakhåll och se till att kilona smyger sig på igen. Det är jag som bestämmer!

Här är riktigt bra och inspirerande läsning för den som liksom jag tänker behålla målvikten resten av livet: https://mamma.fit/2016/07/12/sa-behaller-du-vikten-resten-av-livet/ 

Morgonpromenad. Tolvtusen steg och en massa bra tankar.

84f0ee48-51ce-4c83-8e28-d7e48f37a803.jpg

Ja, fortsättning följer i höst. Det går precis lika bra utan instruktör.

ddcc5fd0-c123-4013-a748-d562baea044c.jpg

 

Gillar

Kommentarer

 • 17 aug 2018 00:03
  Bella50

  Jag blir så glad av att läsa detta. Varför ska man inte kunna "sticka ut hakan" ...det är ju ditt liv, din kropp och dina val som gör att du får detta resultat. Bars att gratulera 😀

 • 17 aug 2018 06:58
  maemal

  Wow! Inspirerande! Grattis till att du har hittat ditt sätt som du trivs och mår bra med! Längtar tills jag också är där!

 • 17 aug 2018 07:04

  Jag kan bara gratulera. För om du känner att det är lätt så har du hittat en livstilsförändring som fungerar för dig. 

 • 17 aug 2018 07:05

  Inspirerande och härlig läsning ❤ Jag är så glad för din skull och längtar nu ännu mer till min målvikt. Ärligt talat har det skrämt mig lite.... det här att nå målet... sen då? Men du får mig att längta dit. Tack ❤

 • 17 aug 2018 07:45
  paloma

  Jag som hållit mig kring målvikt flera år vill nog hålla med dig till största delen, vågar man bara lita på sin förmåga och inte få panik när vikten varierar, så kan man känna som du gör👍🙂

  Grattis!

 • 17 aug 2018 07:49
  gittan52

  Vilken härlig känsla smiley

 • 17 aug 2018 09:29
  Mabban

  Jösses, vad duktig du är och har varit!! Det gör väl inget att ´sticka ut hakanlaugh´Det är ju detta du har åstadkommit alldeles, alldeles sjäv och det är bara att gratuleraheart

  Det är bara att njuta och leva livetwink

 • 17 aug 2018 10:38

  Jag tror man blir lite hemmablind för hur stora förändringar som man faktiskt gjort för att nå sitt mål och som man sedan fortsätter med för att man trivs med dem och mår bra av dem. 

 • 17 aug 2018 17:51
  Tita

  Härligt att du inte gör nåt stort nummer av att hålla den vikt du jobbat dig till!! Självklart ska du vara stolt och sticka ut hakan. Det är ju underbart att du känner så stor tillförsikt och varför skulle du sabba det du nu trivs med!!

  Stort grattis till nya livet!

 • 17 aug 2018 20:12

  Tack för alla generösa kommentarer, jag hade tydligen helt fel, här är det riskfritt att sticka ut hakan.laugh Du har nog rätt Medlem16, man blir hemmablind. Visst har jag gjort stora livsstilsförändringar när jag tänker efter. Men belöningarna kom direkt, och nu går jag aldrig frivilligt tillbaka in i mitt kroppsfängelse.

 • 18 aug 2018 12:18

  Stort grattis att du känner att det inte "kostar att ligga på topp ".

  Precis som medlem16 skriver så har du ju ändå gjort en hel del stora förändringar- hade du INTE gjort dem hade du ju inte varit där du är idag.

   

Logga in för att skriva en kommentar.