icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 423716
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
11 september 2018 10:59
5

Äntligen kom jag över styrketräningströskeln!

Jag har skyllt på värmen. Det blir +35C på dagen här. Jag har skyllt på oönskade tittare - vi ligger med aktern mot kaj, som man gör i Medelhavet, vilket betyder att det är kort avstånd till förbipasserande om man befinner sig i sittbrunnen. När vi äter middag går båtgrannar förbi på kajen och säger vänligt bon appetit. Vill man vara riktigt ifred måste man stänga dörren ner till ruffen. Jag har skyllt på utrymmet. Golvytan i sittbrunnen är cirka tre kvadratmeter.

Men igår läste jag lite i min bok om självhypnos, och i morse fungerade det! Jag kom äntligen igång! Klockan sju gick jag en ensam promenad på vindlande smala vägar upp i bergen, sen simmade jag lite längre än jag egentligen vågar när jag simmar ensam, och så avslutades morgonen med ett ordentligt styrketräningspass på yogamattan i sittbrunnen. 

Alla ursäkter blir så tomma när man skriver ner dem. Visst, det är varmt, men vi har bra skugga och i sittbrunnen fläktar det skönt. (Vi ligger ju still här för att det blåser för mycket för att ge sig iväg vidare österut.) Visst, privatlivet i gästhamnen är obefintligt om man inte stänger in sig nere i båten. Men vem bryr sig om en tant som styrketränar i sittbrunnen? Ingen, alla är minst lika självupptagna som jag. Ja, platsen i sittbrunnen är väldigt begränsad. Men yogamattan får fint plats på durken, sittbänkarna har perfekt höjd för dips och det finns massor av bra fästpunkter för gummiband, både högt upp och på sidorna.

Från och med nu gäller alltså nya morgonrutiner. Promenad, simning, styrketräning, skrivande. Jag måste försöka komma ihåg hur jag gjorde för att kicka igång mig själv den här gången. Det var den där boken av Fredrik Praesto om självhypnos. Den innehåller även en CD, och jag har köpt och tagit med mig en cd-spelare bara för att kunna lyssna på den och hypnotisera mig själv att fokusera på manusarbetet. Snart ska jag ta itu med det också.

Kvart över sju har solen precis gått upp.

7257ae2b-1036-4413-80cc-9aaca26fa02b.jpeg

Mitt privata gym.

ff73fa7c-17fe-4090-87fc-58179f2c9436.jpeg

Inte så privat, kanske...

d01f7f53-8d25-4357-8a19-d9ea9b4149d5.jpeg

Ankorna och fiskarna behöver inte simma hungriga. Torrt bröd finns det gott om när det bara är en person ombord som äter smörgås.

b9f5524b-e86c-4e72-9c7a-04892381c5a5.jpeg

Gillar

Kommentarer

 • 11 sep 2018 12:40

  Låter ju som en perfekt morgonrutin - magrutor here we come !

  -och jag fick helt oombett en påminnelse om självhypnosboken som jag tänkt fråga dig om , tack !

 • 11 sep 2018 12:51
  paloma

  Låter helt underbart med din morgonrutin👍

 • 11 sep 2018 13:24
  Jessand

  Härlig morgonrutinsmiley

 • 11 sep 2018 14:41
  klaraelv

  Härligt, nu är du på G igen.

 • 11 sep 2018 15:06

  Låter som en perfekt morgon tycker jag smiley

Logga in för att skriva en kommentar.