icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 395943
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
4 juli 2018 23:09
5

Äntligen förstår jag kroppsspråket.

Jag har alltid varit bra på att slå dövörat till när min kropp hör av sig. I många år hörde jag ingenting när den gnällde om att jag stressade för mycket, åt för mycket, ville för mycket. Till sist höjde den rösten. Försökte få mig att lyssna med hjälp av magsår, utmattningssyndrom, ledvärk och högt blodtryck. Men det var inte förrän kroppen tog till grövsta artilleriet – depression och inkontinens – som jag förstod att den försökte berätta något för mig.  

Numera försöker jag vara väldigt lyhörd för vad kroppen säger. Efter mullbärsfrossan igår väckte den mig mitt i natten för ett allvarligt samtal. Jag svettades, mådde illa, hade ordentligt ont i ena knäet och hörde mycket tydligt detta:

"Sådär mycket mullbär kan du inte begära att jag ska ta hand om på en gång. Dessutom åt du middag alldeles för sent. Efter nio. Hade vi inte kommit överens om att middag äter du senast klockan åtta? Middag förresten, den där trista grytresten borde aldrig ha hamnat i frysen med etiketten Kyckling 1 portion. Du borde ha kastat den direkt. Minimalt med sönderkokt kyckling och en massa tomater och lök i chilisås. Vad begär du av mig? Tror du att den där magmedicinen du äter betyder grönt ljus för vad som helst? En sak till – var det så välbetänkt att ge sig ut och jogga sådär sent på kvällen? På stora vägen dessutom, fast du vet vad jag tycker om asfalt. Och nu tänker du gå på spinningen imorgon bitti?”

Jag ringde återbud till spinningen. Kaklade toan i vårt nya gästhus och tog det lugnt med manuset ett par timmar istället. Solade en stund på altanen, plockade klarbär och gick ner till bryggan och simmade. Det var lika varmt i vattnet som i Grekland. Sen grillade vi fläskkarre och grönsaker och avslutade med ett glas rött, lite Brie och ett par rutor mörk choklad. Nyss fyllde jag i de senaste dagarna i min färgmatris. Idag blev det gult. Ingen panik. Jag har råd med ett par gula dagar till, innan vågdagen på måndagen i Hållavikten gruppen. Då ska det vara blått igen. 

c31b2c65-6eb8-4900-b7c9-0ae24236a7bd.JPG

Gillar

Kommentarer

 • 5 jul 2018 08:01

  Ja alla har vi en verkmästare som  slår till backen om vi inte är någorlunda schyssta. Du är en riktig ”Duracellkanin” med många aktiviteter och nästan allt du gör låter så roligt och energigivande ! Blev glad att du solade på bryggan och vilade, misstänker dock att du gjorde nåt samtidigt...😉. Önskar dig en härlig dag och samarbete mellan huvudkontoret och verkmästaren...💕

 • 5 jul 2018 17:03

  Tack Maire, PiaSj och Ackhs för kommentarer och påminnelsen om den oslagbara, underbara monologen med Magnus Härenstam!!laugh Jag hade glömt den, men där ser man hur saker ligger lagrade långt bak i hjärnan och poppar upp. Det är säkert likadant med texter och musik, ganska fasaväckande för den som tror att hen skapar något unikt, till exempel en roman eller en låt till schlagerfestivalen. Rätt som det är har man åstadkommit ett plagiat utan att vara medveten om det!surprise

  Ibland är jag nog en duracellkanin, Ackhs, men dessemellan har jag slut på batteriet ganska ofta. wink

 • 6 jul 2018 12:18

  Vilken resa du gjort och vilken inspiration du är! 
  Den där färgmatrisen är en bra idé. Det svåraste är att hålla vikten när man väl nått sitt mål. 

   

 • 7 jul 2018 08:59
  Bella50

  Kul läsning ...och vilka underbara färger du har på din matris...så passande för en seglare...blått som havet med en grön ö och några solnedgångar yes

   

  Senast uppdaterad 7 jul 2018 08:59

 • 7 jul 2018 15:50

  Charliku det är inte min ide med färgmatris - jag och många med mig har "knyckt" den av gittan52. Jag använde färgmatris under hela viktnedgången för att visualisera och hålla uppe motivationen, nu har jag gjort en ny matris som är anpassad för att hålla målvikten - plus minus 2 kg,

Logga in för att skriva en kommentar.