icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 379739
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
18 juli 2018 12:16
3

18 juli. Loppisdag i monstervärme.

Igår var det Flatöns årliga ö-loppis. Massor av folk trots ökenhetta. Loppisen med tillhörande auktion har gott rykte, fast den inte är jättestor. Den innebär en stor arbetsinsats för föreningen. Jag ingår inte i Loppiskommittén, utan har mitt eget projekt med vandringskartan över öarna. Jag står vid mitt bord och samlar på gamla gångvägar som folk får märka ut på en karta. Jättekul! Det är andra sommaren nu, som vi kartlägger gamla stigar och promenadvägar. Facebookgruppen som jag startade förra sommaren, och som heter ”Vandra på Malön, Flatön, Ängön”, har nu 153 medlemmar! Efter alla nya promenadtips igår, är min arbetskarta över öarna täckt av ett tätt spindelnät. Nu ska vi bara provgå, med gps, och sedan lägga ut allt på promenadkartan som bara medlemmar får.

Men hela dagen i gassande sol utan mat, det går inte.  Jag visste att det skulle finnas grillad korv i skolträdgården, och massor av hembakade kakor och äggost med jordgubbssylt i cafeet. Inget för mig. Tur att Matdagbokens receptbank finns. Det blev en laddning Kesoplättar med ost och skinka som stektes på morgonen, packades i cykelkorgen och avnjöts till lunch i skuggan. (Till kaffet fick det bli en bit äggost med jordgubbssylt, trots allt.)

Naturligtvis kunde jag inte låta bli att fynda. På porslinsbordet hittade jag en majolikakruka (som bara är liiite kantstött här och där) för bara 30 kronor, och på auktionen ropade jag in några verkliga läckerbitar. En röd NilsJohan brödburk, tre karamellburkar CAP och en flickcykel Skeppshult. Eftersom alla pengar som kommer in under auktionen går till föreningen, ger jag mig inte om det är något jag vill ha, utan höjer hänsynslöst tills jag får det. Flickcykeln gick på 550:-, burkarna kostade 70 kronor styck och brödburken 200 kronor. Jag är glad och föreningen får råd att måla om skolhuset.

Fast jag är en godisråtta minns jag inte riktigt karamellerna som fanns i den här burken. Var det chokladfyllda, lite spröda karameller? Eller en blandning av fyllda och ofyllda?

008a3673-20fc-449b-87b1-6e9568dc5eb1.jpg

Minns du? Det gör jag. Min barndoms brödburk.

afc10b0b-7c18-451a-aa18-f8718674ab9c.jpg

Bästa picknicklunchen, varm eller kall. Kesoplättar med skinka, tomat och mozzarella.

2abdaa97-a256-40fe-909c-ba5275a6036b.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 19 jul 2018 08:55
  Bella50

  MUMS på allt...yes

  Jag ska nog komma till  "din" ö nån gång

  Senast uppdaterad 19 jul 2018 08:56

 • 19 jul 2018 10:30

  Planera in vår loppis och auktion nästa sommar!laugh 

 • 19 jul 2018 11:19

  Jättefina bilder! Genomtänkt att ha med sig eget yes

  Hoppas din piriformis uppför sig! 

Logga in för att skriva en kommentar.