icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 425027
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
13 september 2018 21:12
1

13 september. En dag vid spisen.

Lite överdrivet, jag har inte lagat mat hela dagen. Men rätt länge. Innan jag ställde mig vid spisen hann vi gå en lång morgonpromenad och jag fick med mig både en klase vindruvor och en bukett bougainvillea tillbaka till båten.

Sen gick jag till slaktaren och köpte ett kilo kycklingfile och en halvt kilo lammfärs. Imorgon ger vi oss av på en lång översegling, jag vill ha färdiga rätter i kylen att bara ta fram och värma. Jag gjorde kycklinggryta med bacon och grönmögelost efter ett recept från 56kilo.se Jag tycker att hon har väldigt bra lchf-recept och använder den sidan jättemycket. Nu när jag har slutat registrera maten är jag inte lika låst längre till recepten här på Matdagboken. Inget ont om dem, jag använder den receptbanken också. Men det är härligt att inte vara så begränsad längre.

Kycklinggrytan blev kanonsmarrig och räcker till minst två middagar till för oss två. Lammfärsen hamnade i vårt lilla frysfack, jag ska göra gyros någon dag i veckan, när vi ligger lite mer fritt och kan ta fram grillen. Det funkar inte riktigt i den här sortens marina.

Till dessert lagade jag min egen Proteinchokladmousse som är "sorgligt god", enligt Odd. Dessutom barnsligt enkel att tillaga. Mjölk, proteinchokladpulver, kakao, äggula och lite gelatin. Den finns i MDs receptbank. Serverad med vispgrädde och apelsin skuren i bitar blev den en perfekt avslutning på dagen. Två portioner sparades i kylen till imorgon kväll.

För övrigt har jag simmmat och gjort lite styrketräning i sittbrunnen. Inget avancerat alls, några övningar med gummibandet, squats och dips mot sittbänkarna. Jag blev inte svettig ens, men fick ändå gott samvete. En kvart om dagen är ändå bättre än inget alls.

Långt därnere ligger båten. Vindruvsklasen var bortglömd och växte utanför stängslet.

39895fe4-59e0-4702-8230-bb3020873d86.jpeg

Blommor från morgonpromenaden

dba1f80e-b474-48a9-83bf-11f4e3758ab2.jpeg

Den här bilden tog jag för vindruvsklasens skull. Någon fisk hade han inte fått.

c8821d37-44c8-4e73-ae66-380efcb4a9c3.jpeg

 

Gillar

Kommentarer

  • 13 sep 2018 23:32
    Bella50

    Tack för så härliga foto. 

Logga in för att skriva en kommentar.