icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 381971
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
8 april 2018 10:42
12

100 dagar med Matdagboken. Kan jag själv nu?

I hundra dagar har jag tillbringat väldigt mycket tid med Matdagboken, i stort sett varenda dag. Varit extremt fokuserad och målmedveten. Jag har följt noggranna rutiner och ätit på bestämda tider. Vägt och registrerat och hållit koll på fett, protein och kolhydrater. Gått på spinning upp till tre gånger i veckan. Promenerat och styrketränat. Det har gett resultat, vågen visar fjorton kilo mindre idag än när jag startade den här viktresan annandag jul.

Nu vänds den trygga vardagen uppochner. Hela våren bor jag i båten i Egeiska havet. (Nej, jag klagar inte.) Utan tillgång till mina vanliga basvaror kvarg och Keso. Med ett kylskåp som är en fjärdedel så stort som det här hemma. Ingen frys. En pytteliten gasspis med två små plattor. Jag kommer inte att kunna väga mig varje dag, bara när vi kommer till någon by där det finns ett apotek som har en personvåg. Om man ska tänka positivt, så kommer det att finnas massor av fina grönsaksprimörer på torget, färska jordgubbar och sparris. I slakteributikerna finns kyckling och lammkött av finfin kvalitet. Om jag vill ha 400 gram lammfärs, skär slaktaren rent en stek och mal i köttkvarnen medan jag väntar. 80 kr kilot. Färska och billiga ägg finns överallt. Fisk får jag hoppas att jag kan fiska själv, det är väldigt dyrt, även om man handlar direkt från båtarna. Så det blir nog inte särskilt mycket fisk… 

En liten digitalvåg för att väga maten ska jag nog hitta på Samos. Jag har skrivit ut en rejäl bunt användbara, kaloriberäknade recept från MD, och räknar med att kunna fortsätta föra min Matdagbok, fast kanske inte varje dag. Internetuppkopplingen brukar fungera även på minsta lilla ö, även i helt öde ankarvikar. I min packning har jag ett kilo mandel och nötter, jättedyrt i Grekland, samt andra nödvändiga ingredienser som är svåra eller omöjliga att hitta: fiberhusk, pofiber, mandelmjöl, kokosmjöl, Sötströ, choklad- och vaniljproteinpulver.  Jag ska fortsätta äta enligt 16-8, inget socker, inget bröd, och jag ska börja jogga.

Igår var det tack och adjö på gymmet, spinning för sista gången. Håkan, ägaren, har slagit vad med mig om att jag kommer att gå upp i vikt under resan. (Han känner mig, och vet att jag triggas av utmaningar smiley)  Därför fick jag väga in på gymmets våg, och Håkan kommer att sätta upp ett stort papper på väggen med mitt namn och min vikt. Sen berättade han om vårt vad för hela spinningklassen. När jag kommer tillbaka blir det invägning. Om jag vinner vadet ska jag köpa en T-shirt med valfri, förnedrande text som Håkan lovar att ha på sig på gymmet. Om HAN vinner vadet, dvs om jag ökat i vikt, köper han en T-shirt med någon hemsk text som jag måste ha på mig när jag tränar.

Jag är inte mycket för den där sortens förnedring, och jag är helt inställd på att vinna, så han har inte mycket att förlora. Det har däremot jag.

Hej så länge, vi hörs när jag har kommit fram till Samos! smiley

Den här gången får Sigge följa med, hans reservmatte fick förhinder i sista stund.

ef57da8d-a943-4fc2-b602-05f95a3c84f1.JPG

 

Gillar

Kommentarer

 • 8 apr 2018 11:10

  100 dagar! Vad du har kämpat! Det är alltid svårt när man byter livsstil,  på något sätt måste man börja om och bygga nya vanor på gammal kunskap.  Jag tror att eftersom du kan detta,  vet vad som gäller och hur du ska hantera  din mathållning så kommer det att gå bra. Några plus i början innan du kommit in i nya vanorna men sen får du ordning på det. 

  Lycka till! Du fixar detta.  ❤👍

 • 8 apr 2018 11:20

  Jag tror på dig, helt klart! Har följt dig och din målmedvetenhet, ditt fokus är alldeles enastående. Tror du kommer att greja det här alldeles fenomenalt faktiskt.

  Den som får bära tröjan är i alla fall inte du yeslaugh

 • 8 apr 2018 11:36

  100 dagar att öva på din nya livsstil och dagliga val - tror nog att det mesta sitter i ryggmärgen nu vilka val du bör göra och vad du bör avstå - eller hur ?

  Jag har ju haft 2 veckor ( sportlov & påsklov )  som jag varit borta helt från MD och personvåg .

  Iom att jag äter väldigt likartat och vet hur stora portioner jag ska äta för att fylla min dagliga kvot har det gått väldigt bra och vågen har visat positivt resultat efter de vägningsfria veckorna - hemligheten är att vara så välförberedd som möjligt och inte hamna vrålhungrig på en flygplats eller i en mataffär.....

  Hoppas du hittar några bra enkla mättande rätter som du kan använda dig av på båten , satsa på basingridienser som du vet alltid finns tillgängliga och köp inte med något som du vet att du inte borde äta - finns det inte på båten kan du ju omöjligtvis äta det eller hur ?

  Kram och säker resa önskar jag er 

 • 8 apr 2018 11:47

  All lycka till med projekt ”seglarvikt”!

  Jag, som övriga, tror också att det är du går segrande ur denna strid men samtidigt skulle det väl inte vara hela världen med en retsam T-shirt! Njut av era viner och goda charkuterier.

  Om du inte redan har det kanske du har en sexpack när ni kommer hem av alla situps du kommer göra på däcket😉Som landkrabba misstänker jag att det krävs en del fysisk aktivitet för att framföra en segelbåt - inte bara vind...

  Hur trivs er hund med båtlivet?

   

 • 8 apr 2018 13:23
  Alerta

  Grattis, fin resultat under dina 100 dagars satsning! jag gick nog upp 1kg under samma period, så det är motiverande att läsa om det.

  Måttbandet kan vara en mer tillförlitlig hjälp än vågen under resor. Det låter som att du är bra förberedd för ätt lyckas med att hålla vikten!

 • 8 apr 2018 13:48
  klaraelv

  Hoppas du får en härlig resa, och jag tror som övriga att du kommer att klara detta. Du har fått dina verktyg och vet vad som fungerar för dig. Ha det bra i värmen.

 • 8 apr 2018 15:35
  Inanna

  Heja, heja! Jag tror på dig och skulle kunna satsa en hel tia på att du klarar att hålla vikten! Vet du, jag tror att du kommer att minska ytterligare under den här tiden - med tanke på den enorma fokus du haft sedan annandagen!

  Toitoitoi på dig!!!

 • 8 apr 2018 15:39
  paloma

  O vad avundsjuk jag blir, havet, solen och alla goda frukter och grönsaker😍🍉🍓🍑🌶🍅

  Jag tror också att du kommer att klara dessa veckor i Grekland, du har varit jättefokuserad. Och om du skulle öka något kg, så vet du hur du ska fixa det när du kommer hem👍

  Ha en trevlig resa⛵

 • 8 apr 2018 16:13
  Mabban

  Önskar Dej en ritigt trevlig resaheart Den där tröjan kan du glömma!!!!!

 • 8 apr 2018 17:59
  Monqi

  Ha det underbart, du fantastiska kvinna! laugh Godspeed! 

 • 9 apr 2018 07:35
  Arrietty

  "Förnedringen" påminner om mitt SD-projekt... och det funkade ju. Lycka till!

 • 9 apr 2018 08:41
  farmis

  Det låter så härligt att segla i Grekland. JAg har en kompis som bor på Patmos, där har jag varit flera ggr. Genom henne vet jag hur svårt/dyrt/omöjligt det är att följa den kost som gått bra i Sverige. Men du har ju förberett dig så det går säkert bra. Lycka till....nu sticker jag ner på spinning !

Logga in för att skriva en kommentar.