icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en underbar kvinna med en underbar och kurvig kropp, den kurvar sig lite väl mycket när jag sitter ner.... men jag är på väg mot 73 kg. Jag börjar gilla min kropp och är inte så besvärad av den längre. Vågen pendlar mellan 74-75 kg. Jag vill ner till 70.... men det är inte så viktigt, viktigare är att jag hittar mig själv och glädjen!
10 July 2010 22:42
5

Vad konstigt det är!


Var ute hos mina föräldrar idag med barnen. Mina föräldrar bor nära havet och självklart gick vi ner till bryggan som är närmast föra tt  bada. Det var jättevarmt idag och badväder! Första svängen ner till bryggan följde min mamma med, men då tyckte jag inte att det var varmt nog för att bada. Det var i alla fall vad jag sa, för sanningen att säga så var det perfekt badväder, men jag känner mig inte bekväm att visa upp mig i baddräkt inför mina föräldrar. Jag har aldrig känt att jag har dugit i deras ögon, för att jag är så mycket större än min mamma. Jag är 10 cm längre och då blir man självklart bredare också. Hela min barndom har jag hört kommentarer om hur den och den ser ut, och vad den har lagt på sig och så vidare.... Själv jar min mor opererat sig, fettsugit och lyft brösten. Så ni kan ju förstå att jag inte känner mig bekväm i föräldrars sällskap..... Andra gången barnen skulle ner till bryggan var det bara jagsom följde med, och då badade jag utan bekymmer trots att det var fullt med folk. Visst är detta hemskt och jag känner inte att jag vill ta upp detta med mina föräldrar för de skulle bara tycka att jag skuldbelägger dem då. Hur har ni det med era föräldrar och närmaste familj? Det är väl där man skall kunna släppa ut magen?

Kommentarer

 • 10 Jul 2010 23:27
  linnsan
  Vad trist måste jag säga. Det är ju de som ska komma med beröm och vara peppande. Blir lite ledsen för din skull när jag läser detta. Själv har mina föräldrar alltid talat om hur fin jag är, även när jag var rund så kom de alltid med snälla kommentarer. Dock så var mina far-föräldrar på mig om vikten när jag var mullig. De kunde bara säga rakt ut "ja Linn, du börjar bli lite småfet" och såna kommmentarer. Eller den gången jag hade köpt ett för litet skärp och farmor sa "du borde banta"... Jag var typ 11 år då. Det tog stenhårt på mig. Jag förstår inte hur man kan kläcka ur sig såna saker. Vikten är ju oftast ett väldigt känsligt ämne för många. Men de fick allt höra av mina föräldrar. De blev verkligen tokförbannade på dem när de höll på så. Nåja. Idag säger mina föräldrar åt mig att jag inte få gå ner mer och bla bla bla... :P hehe. Men jag hoppas det löser sig för dig! Massa peppkramar!
 • 11 Jul 2010 10:45
  kentewa
  Du måste prata med dina föräldrar. Vaddå skuldbelägger dem? det är ju de som har orsakat ditt obehag. Jag måste säga att föräldrar som ger sina barn sådana komplex är inte goda sådana. Barn ska uppmuntras och berömmas. Ha en härlig badsommar. Peppkramar
 • 11 Jul 2010 18:56
  Vissa föräldrar (t.ex min mamma) har inte förstått att de ska stötta sina barn och inte trycka ner dem i skorna. Jag fick ofta höra av mamma hur tjock jag var, hon kommenterade inte min viktnedgång innan jag gått ner 26 kg, jag trodde ett tag att hon höll på blev blind. Bra att du i alla fall kunde bada andra gången. Ha det bra. Kram
 • 15 Jul 2010 10:37
  Jag läste det här nu och blev så upprörd att jag känner att jag måste ge dig en stöttande kommentar! Vilken jobbig situation för dig att inte kunna slappna av i dina föräldrars sällskap! För mig är familjen den trygga hamn där jag alltid kan vara mig själv, fullt ut med alla fel och brister. Och det är det som verkligen gör oss till en familj kan jag tycka trots att jag och mina syskon bott på egen hand i ett antal år. Jag hoppas att du kan känna den tryggheten i din egen familj med dina barn och ge dem helt andra förutsättningar än du själv har fått. Och sen hoppas jag att du kan bära med dig peppande ord härifrån och strunta i vem som ser dig bada - du kämpar på och jobbar bra och det kan ingen annan sätta sig till doms över!! Pepp pepp
 • 15 Jul 2010 23:18
  Mina föräldrar har inte gjort mkt för att stärka mitt självförtroende direkt. De har bara påpekat fel, aldrig sagt ngt positivt om mitt utseende. Mamma kunde säga "Jag tycker ju att du är fin för att jag är din mamma, men det behöver ju inte betyda att ngn annan tycker det". Kul :( Sedan tycker hon att jag är onormal för att jag är gay. Ibland känner jag att jag inte ens vet om jag tycker om dem öht. Om du känner att det kan leda till ngt positivt så prata med dina föräldrar. Att vuxna människor inte förstår bättre ibland förvånar mig verkligen!! :/

Logga in för att skriva en kommentar.