icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Kristallenas blogg

Kalorisnål 24161
En kvinna i sina bästa år om man får använda det slitna uttrycket. Har lite för stor kärlek till god mat och är gift med en ”feeder” som Älskar att laga mat så då blir det att jag då och då måste ta tag i min vikt för att den inte ska Rusa iväg.
26 juni 2020 09:19
5

Då är det så dags igen...

Nu var det dags igen när vågen stod på 80 kg i tisdags morse... Jag justerade den lite på badrumsgolvet och  puh det var visst "bara" 79 kg men på tok för mycket. Vi som kört på med 5:2 länge, kommas oss fullständigt när vi gick i "Coronamode" i mars och sen har det bara gått åt fel håll på vågen och nu har jag alltså ökat 5 kg sedan början av mars. Tyvärr har det inte blivit så mycket av promenader heller och cykeln står mest i garaget då det blir mycket jobb hemifrån. Så i tisdags började jag med lågkaloridieten, varav det mesta består av grönsaker nötter och nyttigheter. Ca 800 kcal om dagen med lite jogging tre dagar i veckan är det tänkt att bli. Jag går ut försiktigt och har ett program så jag går mest snabbt men försöker jogga några minuter mellan varven för att öka på konditionen som har försvunnit totalt. Motion är ju färskvara.

Är det någon därute som kör på liknande sätt skulle det vara roligt med kommentarer om hur det fungerar. Kommentera gärna. Jag har en tanke om att släppa lite på "bantningen" på helgerna för att inte förstöra humöret här hemmavid alldeles. Men tror ni det går åt pipsvängen då?

Ha det gott i värmen alla och trevlig helg!

Kommentarer

 • 26 jun 2020 09:39
  ulla165

  Jag hade en dr (idag pensionär) som tipsade mig om 16:8. Han hade själv varit rund och god och hade gått ned med denna fasta. Han hade fortsatt med den, men åt frukost på helgerna. Så galet kan det således inte vara? Viktgången kanske går något saktare... men det kan vara värt att prova... Man ska ju leva och må bra också. 

 • 26 jun 2020 09:57

  Jag skippar också frukosten (då jag inte motionerar) och det tycker jag funkar bäst. 16:8 är bra men jag försöker dra det ännu lite längre 18:6 efter Stig Bengmark (som är professor) men han är lite extrem så det är svårt att följan hans budord:

  https://stigbengmark.com/tolv-budord-for-optimal-halsa/

  Tack för kommentaren!

 • 26 jun 2020 10:06
  ulla165

  Det var nog lite för extremt för mig! Jag hade en period i livet när jag försökte leva enbart på sallader - jag gick upp i vikt... på enbart goda kolhydrater. Inte klokt - men sant! Vi är alla olika - så är det.

  Ha det gott!

 • 26 jun 2020 13:00

  Allt du gör sammantaget under en längre tid kommer ge viktminskning. Hur hårt man vill dra ner på kosten är upp till var och en, men i längden orkar man nog inte ligga på hur låg nivå som helst. Det viktiga är ju att du sätter stopp för det beteendet som gett viktökningen.

 • 26 jun 2020 13:24

  Så sant! Skippa de goda kanelbullarna och chipsen!

  Konstigt att du Ulla gick upp på sallader tycker jag men det är nog så att man måste hitta sitt helt enkelt.

  Ha det gott!

Logga in för att skriva en kommentar.