icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hälsa, mat,livsstil.
2 september 2017 07:51
4

Rent ut sagt avundsjuk

Godmorgon!

 Har köpt mig en sele för bättre hållning👍🏻👏 Hoppas den hjälper mot ryggont också, som det sägs. Hon sa som sålde den att det tar ett tag att vänja sig vid den och börja med små stunder och öka efter hand. Har en ny jobbarkompis som är så där nyttig som jag skulle vilja vara. Äter bönpasta, kyckling och lax och dricker vassleprotein. Och tränar typ 7 dagar i veckan. Precis en sådan som jag skulle vilja vara😄 Låter ju så enkelt, men är allt annat än enkelt att ändra sina vanor😢😭 Kämpar och kämpat. I perioder går det skit bra och andra går det helt åt skogen. Och fast jag vet att om jag är så där nyttig, mår jag mycket bättre och orkar mer, vad gör ni för att klara av att vara så där nyttig? Behöver all hjälp jag kan få. Tack på förhand. Måste skärpa till mig igen. Är påväg ner i min trappstege. Har ramlat ner några steg sen jag slutade med kickstart programmet😒🤑 Ha en fin lördag. Kram!

Gillar

Kommentarer

 • 2 sep 2017 08:25
  gittan52

  Visst kan det vara bra att ha förebilder, men det är nog rätt destruktivt att jämföra sig, eller vara avundsjuk på dem.

  Vad innebär det egentligen att vara nyttig?

  För mig handlar det inte om att gå på gymmet alla dagar i veckan eller att dricka vassleprotein.

  Den vikt du har nu, enligt din profil, hade jag för drygt 6 år sedan. Då bestämde jag mig för det första för att ändra mina kostvanor.
  Jag drog ner på kolhydraterna och tog alltid matlåda med mig till jobbet.

  Visst, jag testade att gå på gym ett par gånger i veckan. Det var skönt för kroppen, men påverkade inte min speciellt mycket.

  Att ändra vanor tar tid, och att gå ner i vikt får också ta tid (enligt mig). 

  Mitt råd är att börja registrera vad du äter. Du har ju alla hjälpmedel du behöver här på MD!

  Först tänkte jag skriva, planera och registrerar, men varefter du registrerar kommer du att se att du kanske behöver planera lite mer, ändra på någon del i kosten, eller tidpunkter när du äter etc.

  En del säger att det är krångligt att registrera, att det tar tid etc. Men i början kan ett alternativ vara att först skriva ner på ett papper under dagen och registrera i efterhand på kvällen eller dagen därpå.

  Du får så mycket uträknat med automatik på det sättet.

  Om du redan nu försöker ligga på ca 1600-1800 kcal/dag så är det där du behöver vara för att behålla din målvikt sedan.

  Stort lycka till med att ta en dag i taget yes

 • 2 sep 2017 08:37
  Bella50

  Bra skrivet Gittan. Håller med. 

  Jag  har även koll på min E% -balans och strävar efter att ligga så likt som möjligt i mitt önskvärda cirkeldiagram varje dag. 

  Pepp och lycka till nu.👍

 • 2 sep 2017 08:54
  babs2

  Ser fram emot att höra vad du tycker om "västen".

  När det gällerträning gäler det att hitta något man gillar. Jag längtar till varje pass i vatten och kompletterar med ett gympass /vecka. Kan vara gruvsamt att fara dit, men oj så skönt närdet är klart. Sen blir det promenader.

 • 2 sep 2017 09:31
  aregnisw

  Man ska aldrig jämföra sig med andra dom kanske har andra förutsättningar med träning, registrera din mat och gör så mycket du kan promenera är underskattat tycker jag och att träna mår man ju bra av men man går sällan ner i vikt av det. Nej jag tror på att det man stoppar i sig är boven i så fall. Lycka nu till och ha en trevlig Lördag du med yes

Logga in för att skriva en kommentar.