icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
HĂ€lsa, mat,livsstil.
10 June 2018 15:13
3

Kommentera aldrig

Hello😉

Kommentera aldrig hur nĂ„gon ser ut. Tex. vad stor du blivit eller vad mycket du gĂ„tt upp i vikt. Detta sĂ€tter en massa griller i huvudet pĂ„ en. Och man tycker man Ă€r ful och Ă€cklig. FĂ„r Ă„ngest och det leder till att man tröstĂ€ter. FrĂ„ga heller aldrig nĂ€r skall ni skaffa barn, grattis du Ă€r gravid eller Ă€r du gravid?Det Ă€r första gĂ„ngen jag pratar om det hĂ€r. Vi har försökt i över 10 Ă„r med att bli gravid, utan att lyckas. Sjukt jobbigt att berĂ€tta om detta. Har prövat Ă€gglossningstest, Ă€ter folsyretabletter, slutat röka och nu kĂ€mpar jag med att gĂ„ ner i vikt. Har inte ens vĂ„gat eller orkat söka hjĂ€lp för detta och jag vet att det finns en massa bra hjĂ€lp. Men Ă€r sĂ„ himla rĂ€dd att dom skall sĂ€ga att du kommer aldrig att kunna bli gravid. TĂ€nk om jag aldrig kommer att kunna fĂ„ uppleva att bli mamma och kunna ge K ett barn😱😱😱 OrĂ€ttvist att vissa  fast dom kanske inte vill ha barn, blir gravid direkt. Medan andra vill ha och lĂ€ngtar efter barn inte kan fĂ„ nĂ„got. Sjukt jobbigt att berĂ€tta om detta. Men tĂ€nkte kanske det Ă€r nĂ„gon som lĂ€ser detta ocksĂ„ Ă€r eller varit i samma situation och kan berĂ€tta vad ni gör/gjort. Kram!

Kommentarer

 • 10 Jun 2018 16:25

  Kram. Jag vet och förstÄr. Vi fick kÀmpa lÀnge, det Àr sjukt jobbigt för psyket. Vi testade det mesta, rÀkna dagar, temperatur, tester osv men det enda som hÀnde var att vi hade sex var och varannan dag efter schema i stort sett och det var ju inte sÄ romantiskt direkt. Jag och maken var inte aktuella för assistans i frÄgan eftersom vi bÄda var över 40, dÄ fÄr man inte sÄ mycket hjÀlp direkt...

  Det som fungerade, tror jag, var att vÄr livssituation förÀndrades (jag slappnade nog av och stressade ner extremt mycket) sÄ att jag inte hann tÀnka sÄ mycket pÄ "gravid-projektet". 

  Jag vet, antagligen det jobbigaste svaret jag kunde ge men jag kan inte komma pĂ„ nĂ„got annat jag gjorde. Äter allsidigt, normalviktig (dĂ„, inte nu), trĂ€nar regelbundet och "gjorde allt rĂ€tt" men det ville sig inte Ă€ndĂ„. SĂ„ det enda jag kan tĂ€nka mig, den enda faktorn jag kan komma pĂ„, skulle vĂ€l vara stressen. Att vi flyttade till ett lugnare liv, andra förhĂ„llanden, nĂ€rmare min pappa. Trygghet, lugn och ro.

  Jag hoppas hjÀrtinnerligt att du hittar lösningen, antingen sjÀlv eller om du tar mod till dig och söker hjÀlp sÄ smÄningom. Kram.

 • 10 Jun 2018 18:09

  Hej! 

  Du..har du nÄgon gÄng funderat pÄ om du kanske har PCO-S? Det Àr en metabol rubbning som yttrar sig i bl a för höga testosteronhalter och för lite kvinnliga hormoner. Bidrar till att man vÀldigt lÀtt lÀgger pÄ sig, och att man Àr kÀnslig för kolhydrater - dvs, man lagrar in fett vÀldigt lÀtt. 

  Jag Àr 54 Är gammal. Diagnosticerad med PCO-S nÀr jag var runt trettio. Gick upp i vikt och försökte förgÀves gÄ ner, men det var som förgjort, gav upp varenda gÄng - jag slet och slet och gick ner nÄgot ynka hekto i mÄnaden. 

  SÄ lÀt jag det ta tid. NÀr jag var 38 la jag upp en kaloriplan, följde den i tvÄ Är och gick ner 28 kilo. En ganska lÄngsam takt, men nÀr jag var 40 var jag normalviktig (vÀgde dÄ 74 ) kilo. TrÀffade min man. Konstaterade att livet fÄr vara fint utan barn ocksÄ. NÀr jag var 42 blev jag gravid. Lovisa föddes nÀr jag fyllt 43. 

  Ta reda pÄ om du har obalans i hormonerna. Googla pÄ PCO-S om du inte redan har koll pÄ vad det Àr. Det Àr den i sÀrklass vanligaste orsaken till ofrivillig barnlöshet i Sverige. Ca 20% av svenska kvinnor lider av det. Den orsakar viktuppgÄng, som i sin tur orsakar vÀrre obalanser som i sin tur orsakar viktuppgÄng som i sin tur...osv. 

  Det Àr oerhört viktigt att hormonerna Àr i balans, och kosten spelar en GALET stor roll i det. 

  Det Àr Àr mina tips till dig: 

  1. GÄ till din gynekolog och be om hjÀlp med att ta reda pÄ om du möljigen har PCO-S ( eller nÄgon annan form av obalans.)

  2. LÀs gÀrna boken Happy Food som pÄ ett makalöst bra sÀtt förklarar vad som hÀnder i oss nÀr vi Àter olika saker, resp vad som hÀnder om vi INTE Àter vissa saker. 

  Slutligen: Att du slutat röka Ă€r antagligen bland det bĂ€sta du gjort! Ta nu vara pĂ„ tiden genom att vara snĂ€ll mot dig och kolla hur dina hormoner mĂ„r. Är allt fint i balansen, sĂ„ kan du Ă„tminstone veta att det INTE Ă€r det det beror pĂ„! 

  Jag önskar dig varmt lycka till  - var rÀdd om dig! 

   / Kitan 

   

   

   

 • 11 Jun 2018 08:15
  sundasara

  Stor kram till dej! Vi Àr mÄnga som fÄtt kÀmpa med att bli gravida! Ge inte upp! Visst Àr det jobbigt med obetÀnksamma kommentarer! 

Logga in för att skriva en kommentar.