icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hälsa, mat,livsstil.
19 april 2016 06:00
11

Hjälp!

Godmorgon!

Jag behöver hjälp,råd och tips🤔 På vad jag skall göra.  Frukost, lunch och middag så långt är allt väl, men det är kvällarna framför tv:n som allt går åt skogen. Då äter jag en massa skräp😕 I går blev det en del pollykarameller. Jag vet att det varken är nyttigt eller tar mig mot mitt mål. Har alltid en ursäkt att ära något "onyttigt" snälla hjälp mig, vet inte vad jag skall göra. Tack på förhand/ Anette

Kommentarer

 • 19 apr 2016 06:12
  viljans

  Se till att få i dig ordentligt med mat på dagarna, framförallt fettet! För in allt du äter i Matdagboken, att se att man fått i sig det man behöver kan göra det enklare att inte överäta trots att det är gott!

  Sen vet jag att det är svårt med suget och då är det viktigt att man inte har saker hemma i skåpen, att man gör det svårt för sig, viktigt att man lär sig skillnaden på hunger och sug ( det har för mig varit svårt, men jag kämpar) också och att ha klara mål uppsatta, gärna små delmål!

  Jag brukar ta ost om suget blir för stort, gärna med en smörklick i rullen, det tar bort det värsta suget och så citron vatten!

  Det var det jag kunde komma på med den nyvakna hjärnan, lycka till!:)

 • 19 apr 2016 06:44
  Arrietty

  Efter att ha testat olika saker så är för mig nolltolerans det enda - efter att jag har ätit middag så kan jag inte äta mer. Har testat med att "spara" så jag kan ta ett litet mellanmål på kvällen - men att stoppa något i munnen, även om det är något jag "får" på kvällen drar igång demonerna. En stor balja ljummet the utan socker lugnar lite, och jag har upptäckt att det där suget ofta beror på att jag egentligen är törstig. Det försvinner inte för att jag dricker men det blir lättare att handskas med.

  Viljestyrka att stå emot suget är svårt, hjänan är kokt sådags på dagen och allt förnuft och alla visioner om hur bra jag ska må då kilona är bort är helt borta ur huvudet. Däremot klarar viljan att få bort mig ur soffan och i säng... så min srategi de där första dagarna då man ska bort från kvällssuget är att låta teven stå, anringen pyssla med något (läsa) spela ddragspel, plocka igenom ett skåp eller så...) eventuellt ta en promenad och framförallt försöka stå ut till klockan 21.30 då jag får gå och lägga mig! Efter fyra-fem dagar blir det lättare och jag kan återgå till soffpotatisandet wink Du får pröva dig fram till vad som fungerar för dig. Men en bra början är att se till att ha druckit 2-3 liter vatten under dagen.

 • 19 apr 2016 06:51

  Tack! En sak som jag kan konstatera är att jag dricker aldeles för lite vatten ungefär mellan 0,5-1 liter om dagen brukar jag få i mig.

 • 19 apr 2016 07:18
  paloma

  Jag äter oftast ett litet kvällsmål antingen en banan, lite pumpafrö eller lite nötter. Man behöver inte bli mätt, utan bara se till att man inte är hungrig. Jag äter tre ordentliga mål/dag, och min middag ca halv 5 och då blir jag inte så hungrig på kvällen. Dessutom lärde jag mig när jag åt efter 5:2, att det inte är farligt att vara lite hungrig. 

  Har du ätit ordentligt och fått i dig dina kalorier, så kommer hungerskänslan att gå över. Du behöver nog dricka mer än två glas vatten också.

  Det är också  viktigt att du äter ordentligt och inte väljer lightprodukter, så mättar det bättre.

 • 19 apr 2016 07:19
  våffla55

  Först - ha inget godis hemma.

  Ät mellanmål - så du äter 5 gånger om dagen.

  När suget kommer - säg - tyst mage du har fått din ranson idag !

  Tänk innan du äter - reg varför vill jag ha detta ? Skall jag ha detta ? Vad är det som triggar mig ?

  Är du trött - gå och lägg dig... för efter du har stoppat i dig nått onyttigt så blir du pigg en stund- sen är du trött och sugen igen.

  Detta har hjälp mig... Just det här - varför äter jag- hungrig -sugen-deppig-glad mm.

  Varje gång du har " lyckats" mota bort suget ta in känslan- hur kändes det att inte stoppa in något i munnen ...

  Mina tips - ibland trillar jag dit också men det blir längre mellan gångerna. Bara för att du misslyckas någon gång så lägg det bakom dig och tänk bra tankar igen.

  Det är ingen bantning utan en förändring av ditt ätatande.

  Pepp heart

 • 19 apr 2016 07:21
  lejonell
  För mig funkar det inte att äta litegrann av sånt som innehåller socker. Det är enklare att avstå helt.
 • 19 apr 2016 08:16
  Bella50

  Många bra inlägg och vi har alla våra triggers och  ätbeteende att förändra i första hand. 

  Vilken modell följer du ? Har du provat periodisk fasta typ 5:2 eller 16:8 ?

  Själv vill jag äta nåt på kvällen och slutade därför att äta på morgonen. Då har jag nåt att se fram emot istället. Jag kör LCLC med 16:8 Det har hjälpt mig mycket. 

  Du kan gå in och läsa om de olika modellerna härinne.

  Att hitta det sätt som passar dig och som du kan leva med länge är viktigt för framgång. 

  Jag är också dålig på att dricka vatten. Är sällan törstig...men dricker en del kaffe nu till frukost,  istället för mackor , som förr. 

 • 19 apr 2016 08:35
  52Stinas

  Jag dricker nog mer kaffe än vatten , totalt sett.

  hade jag inte tagit medicin  2 ggr per dag så hade det inte blivit något. Nu får jqg iqf  3-4 dl vatten. Ibland tar jqg ett glas vatten med supersalt om jag känner mig konstig. 

  Ät och var glad för varje måltid. Ha inget godis hemma, inte av något slag. 

  Jqg åt knäcke  med ost igår, flera stycken. Ingick inte i dagens men eftersom jag åt extra så vár det bra att det inte var sött. Mindre tomt än en fralla eller bull eller annat gott. The tilll fjorde det varmt och skönt.

 • 19 apr 2016 08:48
  paloma

  Om man bara dricker 3-4 koppar kaffe är det inte vätskedrivande, men dricker man mer är det det. Då behöver man kanske dricka lite extra vatten.

 • 19 apr 2016 08:53
  52Stinas

  Paloma m jag ligger nog på gränsen med kaffet vissa dagar. Idag blir nog en sådan dag. Ska försöka tänka på vattnet!

 • 19 apr 2016 11:15
  ulla165

  Jag bara måste ha något på kvällen! så jag gör som Bella. Kör 16:8 och äter så tokigt som: lunch kl 12, mellis ca kl 15-16 och middag ca kl 19. Vi är riktiga nattugglor! uppe till midnatt... Då brukar jag ha råd med lite "gott" lite senare på kvällen ändå (emellanåt blir ätfönstret 14:10 för mig). Först provar jag med att dricka en kopp grönt te som dämpar suget! Men sedan kan det bli ett kokt ägg med en halv tsk majjo och lite sambal oelek (Djävulska ägg i MD) eller  en klick kaviar, en halv skiva hårt tunnbröd med kallrökt lax ovanpå, osv. Allt sköljs ner med ett glas "indiandricka" (Schweppes Indian Tonic Zero) eller med grönt te.

  Du kan/skall "bygga" din egen modell, som passar just dig! Du har fått massor med förslag/tips och kan norpa lite här och där! Prova dig fram. Lycka till!

   

Logga in för att skriva en kommentar.