icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
HĂ€lsa, mat,livsstil.
14 februari 2018 04:57
1

Frestelser

Godmorgon😉

Åter igen har det varit massor av frestelser och man skall Ă€ta bakelser hit och bakelser dit. Idag Ă€r det vĂ€ndagen och sĂ„g att dom hade vĂ€nbakelser, i gĂ„r var det fastlagstisdag och dĂ„ serveras fastlagsbulle, fastlagsbullesmoothie, kanelbulle som fastlagsbulle, fastlagsbullewraps, ha, ha, vet inte riktigt hur mĂ„nga olika fastlagsbulle varianter det finns. För nĂ„gon dag sedan var det Runebergsdagen och dĂ„ var det runebegstĂ„rta. Varför mĂ„ste allt vara "onyttigt'. Varför kan vi inte tex. fira en dag dĂ„ man bjuder pĂ„ smoothies eller chiapuddig. Alla dessa frestelser Ă€r inte sĂ„ lĂ€tt att motstĂ„ nĂ€r man Ă€r sockerberoende.Som jag Ă€r. KĂ€mpar med att minska mitt sockerintag. LĂ€ttare sagt Ă€n gjort. Är precis lika svĂ„rt som för en alkoholist att vara utan sprit. Men folk har svĂ„rt att förstĂ„ förstĂ„ att socker ocksĂ„ Ă€r ett beroende för en del. Och att sött ofta bjuds nĂ€r man trĂ€ffas och fikas. Varför kan vi inte börja bjuda pĂ„ "nyttiga" saker till kaffet istĂ€llet för bullen. Och varför man alltid mĂ„ste förklara dĂ„ man inte Ă€ter sött kaffebröd. Folk tror alltid att man bantar. Och jag dricker nĂ€stan aldrig alkohol och dĂ„ mĂ„ste man ocksĂ„ förklara varför. Varför? Kram!

1933432f-4c17-4993-a4d8-9a4a5a596cf8.jpg

Kommentarer

 • 14 feb 2018 06:42

  Jag undrar nĂ€r detta firande med all typ av bakverk började? Fettisdagen Ă€r ju gammalt men allt det andra? Är det Sockerbolaget som har lyckats med sin lobbying?

  FörstÄr vad du menar nÀr man alltid mÄste komma med en ursÀkt varför man inte vill Àta dessa bakverk eller fira med alkohol. PÄ mitt jobb behöver jag dock inte föklara nÄgot lÀngre för jag har inte Àtit fikabröd sedan 2011.

  TÀnk om man pÄ jobbet kunde införa att man fÄr ett trÀningspass istÀllet för tÄrtan nÀr nÄgot ska firas, dÄ skulle man fÄ friskare medarbetare smiley

   

   

   

Logga in för att skriva en kommentar.