icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hälsa, mat,livsstil.
27 oktober 2019 06:20
11

Både bra och dåligt

Godmorgon😉

Vet inte riktigt vad jag skall säga. En del av mig är super glad och lycklig och den andra delen av mig vill bara sitta och  gråta och allt känns skit. Vi kan börja med de bra, det är att söndag betyder vägning och idag var det super. Efter att förra veckan stått still på viktfronten, så var det betydligt bättre idag. Vågen visade -1,3kg och bmi -0,5 och midjemåttet -3cm. Jippi😀😍 Till det dåliga är att mitt blodsocker visade högt på fasta, men efter frukost steg det inte så himla mycket. Fattar inget, äter inget socker, vitt mjöl eller andra snabba kolhydrater. Går ner i vikt och äter så nyttigt det bara går.😢😪 och ändå högt. Vad gör ni som har högt blodsocker för att hålla det nere. Ena veckan bra blodsocker och nästa högt. Mitt blodsocker penlar mycket. Behöver hjälp. Vet varken ut eller in just nu. Ha det bra. Kram!

5c11d83e-989e-4c0f-9494-98be923ede2b.jpg

Kommentarer

 • 27 okt 2019 07:13
  Bella50

  Du bör väl gå till en diabetessköterska och kolla dig tänker jag...men det gör du kanske redan.

  Hoppas det löser sig.

  Grattis till fint minus 👍

 • 27 okt 2019 09:11

  Jo jag skall om drygt två veckor igen på kontroll. Tack!

 • 27 okt 2019 09:14

  Låter som gryningsfenomen https://www.dietdoctor.com/se/gryningsfenomenet-varfor-ar-blodsockret-hogt-pa-morgonen

  Senast uppdaterad 27 okt 2019 14:49

 • 27 okt 2019 14:39

  Tack 

 • 27 okt 2019 14:57

  Hur ser ditt långtidsblodsocker ut? 

 • 27 okt 2019 15:30

  Ibland bra och ibland högt. Variera mycket. 

 • 27 okt 2019 19:20
  BeritL

  Jag mäter inte mitt blodsocker jätteofta men innan min ketokickstart så var det 8.6 på morgonen och efter en vecka så låg det på 5.8 och där verkar det ligga stadigt de få gånger jag gör ett stickprov. Jag har haft lägre fastesocker och det kommer nog med att jag förhoppningsvis går ner mer i vikt. 

  För övrigt litar jag inte på vad diabetessköterskorna säger. Den broschyr som jag fick när jag blev diagnostiserad innehåller inte kostråd som jag skulle följa idag. Jag vet inte om det ändras sedan dess, är nog ca 10 år sedan jag fick diagnosen.

  Senast uppdaterad 27 okt 2019 19:23

 • 27 okt 2019 21:34
  ulla165

  Vi är ju alla olika och jag vet att råd jag fick från min doktor har hjälpt mig. Det var nog för tre-fyra år sedan på årskontrollen som han sa till mig att jag var "fem-i-tolv- diabetiker". Gå ner i vikt, sa dr till mig, börja med 16:8 - det gör jag själv. Sagt och gjort! och i samma väva snubblade jag på Lars-Erik Litsfeldts bok 'Fettskrämd' och på den vägen är det. På nästa årskontroll höll den gode dr på att ramla från sin stol: vad har du gjort?! du är ju inte ens i närheten av att bli diabetiker längre?! vad har hänt? - Jag skyllde och skyller på 16:8 och framför allt liberal lchf.

  Nu behöver inte detta passa dig alls! Men min åsikt är ju att all kunskap kan vara av nytta för att man sedan kan ta beslut som passar en själv. Ha-ha, jag kom ihåg hur min far tappade tålamodet med mig en gång... jag hade frågat honom om råd (och flera andra för den delen) och sedan gjorde jag precis tvärtom som min far hade sagt. Varpå han anmärkte surt, att sluta för farao fråga när du ändå inte lyssnar. Så det kan bli😀

   

 • 28 okt 2019 04:26

  Har nu tappat 14,2 kg i vikt skippat allt socker och inga snabba kolhydrater. Men ändå är blodsockret högre nu än tidigare. Tänkte om det nu kan ha något med avvägning i kroppen. Om den liksom fått någon form av chock. När allt är borta. 

 • 28 okt 2019 06:42
  Bella50

  Nowis..det kan ju faktiskt vara så att det felar nånting i Bukspottkörteln ( där insulinet bildas) .

  Begär att få komma tidigare

  Senast uppdaterad 28 okt 2019 06:43

 • 28 okt 2019 16:44
  Tita

  Antar att du har diab typ 1 eftersom du är så ung vilket också betyder att du tar insulin. Eftersom du gått ner så mycket i vikt behöver du säkert justera din insulinmängd och det betyder att en läkarkontroll är nödvändig. Det är nog bra att du besöker diab sköt och diskuterar med henne, får en tid till provtagning och läk besök.

  Sköt om dig!

Logga in för att skriva en kommentar.