icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hälsa, mat,livsstil.
9 augusti 2017 06:09
8

Att välja istället

Lite tips på vad man kan välja istället så det blir nyttigt👍🏻😜

 • istället för potatis ta sötpotatis 
 • ris byts ut mot blomkålsris 
 • pasta byts mot zucchinipasta
 • mjölk och grädde i mat,ta kokos-mjölk grädde
 • socker så tar man kokossocker 
 • vaniljsocker byts till vaniljpulver 
 • vetemjöl blir kokosmjöl eller mandelmjöl
 • vill man ha glass laga då på fryst banan med olika smaksättningar som kakaopulver, vaniljpulver. Proteinpulver med olika smaker
 • istället för vanliga pannkakor eller som vi i Finland säger plättar😂 Lagar jag proteinpannkakor och pulvret blandar jag ut med mandelmjölk
 • potatismos byts till blomkålspuré 
 • pizza äter jag ibland och då Blomkålspizza 

ha de bra. Kram!

Gillar

Kommentarer

 • 9 aug 2017 07:20
  Bella50

  Bra val...men vissa saker "kostar" mer kalorier än det smakar .

  I alla fall i min mun 😬 T.ex mandelmjöl...🤔

  Har helt slutat med det och att baka går bort. Äter för mycket...

  Allt beror på vad man väljer för väg att gå.

  Jag har koll på mina kalorier,  E%- balans och fastar 16:8.

  Det är mitt val och funkar för mig.

  Lycka till nu 👍

   

  Senast uppdaterad 9 aug 2017 07:25

 • 9 aug 2017 10:04

  Som jag skrev är det lite tips. Var och en väljer ju själv. Tänkte bara om någon behöver lite inspiration.

 • 9 aug 2017 10:13
  Bella50

  Man kan ju dela med sig även om ingen frågar efter det...perfekt tycker jag.

  Ibland får man en ju aha-upplevelse...det fick jag ang.betydelsen av kaloriräkning även med LCHF. 

  Var naiv nog att tro det bara var att mumsa på med diverse "tillåtna" bakverk m.m.

  Eftersom jag saknar stoppknapp vad gäller sånt...fick jag sluta helt att baka.

  Så funkar jag.

  Fortsätt du med det just DU mår bra av. Vi är alla så olika...vilket är väl tur det.

  Pepp pepp.👍

  Senast uppdaterad 9 aug 2017 10:14

 • 9 aug 2017 11:22

  Jag är nog mer som Bella50, jag räknar kalorier och följer 16:8 (under en övergångsperiod på några veckor till, kanske en månad så följer jag en helt annan klocka, men det är en kort fas i livet och inget som bekymrar).

  Personligen föredrar jag "the real deal" t ex när det gäller glass eller bakverk, och helt enkelt hålla i minnet att det här är inte nyttigt. Jag är lättlurad på det viset, att om jag gör "glass" (som kan vara kaloristinn utan att innehålla grädde och ägg som vanlig glass gör) så äter jag mer, i tron att det är nyttigt. På det viset förstör jag alla eventuella framgångar jag skulle ha haft med den "nyttiga" glassen/bakverket.

  Så för mig fungerar det bättre att äta allt, med vaksamhet. Medvetenhet när jag sätter mig till bords är a och o, ska jag verkligen ta den där tredje potatisen, eller kan jag moppa upp såsen jag egentligen är ute efter med grönsaker eller en bit kött i stället? Det var gott med en bulle till kaffet, men ska jag verkligen ta två bara för det? Lite så, och så äta sakta. Tänka, känna, smaka, lägga ifrån mig besticken och inte ha så förtvivlat bråttom som jag brukade ha. laugh  

  Det är intressant hur olika vi är! Klart spännande att jämföra erfarenheter och strategier, det kan vara bra att ha i bakhuvudet om det hickar eller trasslar. Ibland kan vägen till framgång vara att testa något nytt under en övergångsperiod, chocka kroppen lite, och sen återvända till den livsstil man valt med förnyad kraft. Vanligtvis brukar det hända grejer då laugh

   

 • 9 aug 2017 11:29
  Bella50

  Riktigt bra LadyG 👏👏

 • 9 aug 2017 17:09

  I mitt egetfall är det såhär. Ta pizza som exempel: äter jag en vanlig pizza från pizzerian ätet jag en hel, men ätet jag Blomkålspizza äter jag max 1/2 pizza. Jag blir fortare mätt och håller mig mätt längre med för mig nyttigare mat. 

 • 9 aug 2017 17:41

  Åh jag som älskar blomkål! Jag skulle nog sätta i mig hela, få ont i magen och inte lära mig ett skvatt (blomkål, brysselkål, vitkål och kålrot är mina absoluta favoriter i grönsaksriket)!! Pizza tycker jag inte om däremot, så det äter jag nästan aldrig. Men pizza på blomkål, det har jag nog inte ens tänkt skulle gå! 

  En gång gjorde vi stavar av olika rotsaker och körde i ugn med lite olivolja och flingsalt, och det var banne mig godare än godis! Morötter, kålrot, sötpotatis, persiljerot, majrova och den där randiga rödbetan. Gudars så gott! 

 • 9 aug 2017 21:17
  Bella50

  Vi gör ofta rostade rotsaker...och njuter dom med ädelostsås...enklast tänkbara att göra. Bara värma ihop cremefraiche med valfri mängd ost till en slät sås. Voila' 😆👍

  Blomkålspizza är gott.😋Längesen det stod på menyn nu. 

  Senast uppdaterad 9 aug 2017 21:19

Logga in för att skriva en kommentar.