icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej och Välkomna till min Blogg
jag heter Jeanette men kallas för Nettan , är 48 snart 49 har 4 större barn och 3 barn barn, jobbar och bor gör jag ute på landet, är undersköterska.
jag har problem med vikten sedan min sista föddes , jag var då 38 år och gick inte ner som jag skulle och samtidigt hände massor med andra inte så roliga saker i livet.
Men höll mig ändå på en ganska bra vikt, sedan hände något i gen, som jag egentligen inte fattade först, jag hade kommit i klimakteriet, så i dag utbildar jag mig till Hälsocoach kvinna, klimakteriet är en inriktning jag valt, för det står egentligen inte så mycket om klimakteriet ute på webben och många kvinnor vet inte heller riktigt vad det är på ett riktigt sätt. MEN vet ni det finns över 30 symptom, den är lurig den smyger sig på, alla får givetvis inte besvär på samma sätt , vi är alla olika, och en del kvinnor går ner i vikt, men besvären finns och hittar man en bra läkare och gynekolog kan man få riktigt bra hjälp.
Förunna inte fytonnäringsämnen som broccoli, nötter mm, de kan också hjälpa till för oss kvinnor i klimakteriet , som ändock håller på några år.
Här smög sig vikten på mera och jag gick inte ner , nej tvärtom, trött, dåsig i huvudet värmevallningar mm
trots att jag alltid tränat och gillar att träna, så hände inget i kroppen..Trots att jag tränade, å tränade, sen tänkte jag ,ja ha ska det vara så här?
Nej det ska det absolut inte, så nu är det jag som tar tag i mig själv, nu får det vara nog och kontaktade Matdagboken och köpt en kickstart med deras hjälp LCLC.
vården ville inte hjälpa mig , fick till svar det går över om några år.
28 juni 2024 09:37
1

Planerat måltider

Man får ta sig lite tid å sitta ner och planera måltider, det är väl värt det och en liten stund för sig själv.

Jag är nu färdig utbildad och certifierad Hälsocoach , sååå roligt.

Har läst en hel del om kvinnokroppen och kvinnor i klimakteriet, 

Jobbar med Hälsocoachonline och som undersköterska I hemtjänsten.

 

Matdagboken behöver jag för en fortsatt viktnedgång , och detta härliga community.

Många bra recept å lätt att lägga en plan.

 

Nettan

Gillar

Kommentarer

  • 28 juni 2024 15:31
    MagganD

    Grattis till utbildningen! Riktigt bra jobbat! Och kul med en "extra utbildning" lite senare i livet. 👍😁

    Jag blev färdig sexrådgivare för ett par år sedan, har dock inte haft tid att göra så mycket med min utbildning. Dock finns lite lösa planer på att jag ska hålla workshops med personalen på olika boenden i kommunen där jag jobbar.

Logga in för att skriva en kommentar.