icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1747641
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
23 juli 2014 16:12
3

Yr i knoppen men lagom med glass

Jag hade bestämt att jag skulle få äta glass idag efter mitt sista italienskaprov om det var fint väder, och det är det. Jag har inte ätit glass sen jag var i Sverige fast det är superväder runt 30 grader och jag har varit så sugen men idag skulle jag få äta lite glass i alla fall. Vad som dock inte var planerat var att jag var nära en kollaps i anslutning till glassköpet. Jag var dum att inte äta lunch före det muntliga provet (kl 12) som blev försenat etc etc och plötsligt var klockan halv tre och jag hade inte ätit nåt annat än en macka till frukost på hela dagen. Pang bom kändes det som jag skulle dåna, så tvärslut blev jag. Jag hade dock druckit 1,5 liter vatten idag i alla fall. Hur som helst så visste jag nästan inte hur jag skulle kunna ta mig nånstans där det fanns nåt att äta, det var som att all kraft for ur mig i ett slag och jag bara måste ha mat NU. På nåt sätt tog jag mig till närmsta ställe och köpte en vegetarisk kebab med fetaost och grönsaker. Jag satt där och kunde knappt äta för så superhungrig var jag och konstigt nog så sitter hungern i fortfarande fast det är ca 1,5 timme sen jag åt. Jag som alltid brukar äta regelbundet men idag var jag så fokuserad på provet jag skulle ha att jag totalt glömde bort att äta och trodde ju också att provet skulle gå fort, jag visste inte att provet var så försenat. Det behövde inte mera för att jag skulle bli helt svimfärdig. Hur som helst så åt jag den vegetariska kebaben  och gick sen och köpte glass. Nu är jag jättenöjd för att jag särskilt som jag är så slut och hungrig bara åt lite glass och sen lade resten i frysen. I normala fall skulle jag ha kunnat äta upp hela förpackningen... (brukar därför egentligen inte köpa stora förpackningar) Dessutom åt jag en banan också före för att inte vara så himla hungrig men det är jag ändå. Jag vet inte när kroppen kommer ifatt. Jag måste dricka mera vatten tror jag också. Det är 28 grader idag och jag har jätteont i huvudet också. Hur är det ordspråket går, "är huvudet dumt får kroppen lida"... Jag skulle naturligtvis har ätit FÖRE provet!!! För övrigt gick provet ganska bra och nu är kursen klar. Är sugen på att gå fortsättningskurs också men vi får se var jag är till hösten och vad jag gör då.

Har varit så mycket sista månaden att jag blivit helt uppstressad. Mycket att göra, mycket att plugga, sovit lite etc och nu är jag så himla upp i varv att jag nästan inte kan sitta still. Blev så stressad idag också inför det muntliga provet. Jag hatar muntliga prov, man är ju inte van det heller från Sverige att man ska sitta ensam med läraren och bli förhörd. Nu spelade ju egentligen resultatet ingen roll för mig, jag pluggar ju italienska bara för kul men ändå blev jag jättenervös konstigt nog. Jag tror nästan jag blev mera nervös bara för att läraren har varit på mig flera gånger och sagt att jag är så duktig, är så begåvad etc (fast det vet jag inte om jag är) men det kändes som att jag hade nåt att leva upp till. Man vill ju alltid göra sitt bästa och göra bra ifrån sig men nu kände jag dessutom stora förväntningar från hennes sida och jag tror det var det som gjorde mig extra nervös. Men jag känner att nu måste jag försöka att vila lite och varva ner och bli människa igen. Vilken pärs.

Ha en trevlig kväll!

Pepp pepp! :)

Gillar

Kommentarer

 • 24 jul 2014 00:14

  Ja, skönt att det är gjort. Ja, jag vill ju ha bra resultat då jag ju nu gått kursen. Här har de en enormt betygskala dock som är, nu måste jag tänka efter...., jag tror det är minst 12 olika betyg för godkänt och bättre så det är ett komplicerat system och exakt hur läraren gör för att välja rätt det vet jag inte.  

  Det är lätt hänt att glömma nåt ibland som du med matsäcken.
  Det tog flera timmar men till sist blev jag människa så pass att jag kunde gå på språkkvällen. Hungern satt i 2-3 timmar efter maten fast jag åt tillräckligt, mysko. Nu är jag pigg och klockan är över 12 på natten....

 • 24 jul 2014 12:52

  På mitt jobb har vi pedagogisk lunch. Jag brukar aldrig ta med mig mat utan äta lunch med våra boende på det särskilt boende för äldre som jag jobbar på. En dag när jag jobbade så hade vi lunchen en timme senare. Jag visste inte om det för jag hade varit ledig från jobbet. Det blev inte att äta för mig förrän klockan var nästan två. 2 timmar senare än vanligt. Jag kände också den gången att jag var svimfärdig. Även den gången var det precis som för dig som om hungern satt i även efter jag hade ätit. 

  Tydligen blir det så att med mindre magsäck behöver vi äta regelbundet helt enkelt.

 • 24 jul 2014 12:58

  Ja precis, det är viktigt att äta regelbundet och vanligtvis kommer jag alltid ihåg att åtminstone ta med frukt eller nåt som mellanmål men ibland missar man... Jobbigt var det i alla fall, kändes som nära kollaps där ett tag.. Ja, och jag tror det är för att man äter mindre hela tiden, kroppen behöver då få i sig mat på regelbundra tider. Jag försöker vanligtvis att äta nåt var tredje timme. Men igår glömde jag bort tid och rum ett tag...

Logga in för att skriva en kommentar.