icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1570909
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
22 juli 2014 07:39
6

visar benen i Shorts igen

Innan jag reste till Sverige (ca 3 veckor sen) så var jag ju på stan här och handlade lite nya kläder på rea då jag vuxit ur (krympt ur) nästan allt jag har. Jag ramlade då på ett par snygga shorts för 50 kronor och köpte dem direkt. Eller nej, inte direkt, jag provade dem först förstås. Storlek 40. Då jag stod där i provhytten och såg dem passa, både i storlek men även att jag kände att jag behöver inte skämmas för att visa mina ben så kändes det så otroligt skönt. För jag har inte haft shorts på år och dag. Inte sådana med korta ben. Jag har haft shorts men sådana som går ner till knäna för jag har inte velat visa mina tjocka lår. Har egentligen inte velat visa benen överhuvudtaget då benen känts stora som telefonstolpar men jag har satt gränsen vid knäna för man kan ju ändå inte svettas ihjäl. Så då jag var hemma i Sverige så invigde jag shortsen. Det kändes jättekonstigt först men det kändes så skönt, helst då det ju var så varmt hemma den veckan, runt 30 grader. Sen jag kom tillbaka hit har jag också haft shortsen och nu känns det "normalt" att ha dem igen även om jag måste titta förundrat på mig i spegeln ibland. Hjärnan hänger ju liksom inte riktigt med. Så himla skönt med en sommar där jag kan klä mig lättare. Att även känna att jag kan ha en tunika, klänning utan tights/leggings under, att våga visa mera av benen, inte känna sig så stor. Sen har jag inget problem med lår som skaver mot varandra heller längre, det är väl det bästa av allt. Tusan vad ont det gör. Ja, just det, det är väl det som är huvudorsaken till att jag haft mycket leggings/tighs under tunikor/klänningar också... Hur som helst så är jag så glad nu åt mina nya shorts. Det känns så enkelt att klä sig, att bara ta på sig ett par shorts och linne. Sommar är verkligen härligt!

Ha en trevlig tisdag!

Pepp pepp! :)

Gillar

Kommentarer

 • 22 jul 2014 08:33

  Vad härligt det låter att du kan ha sköna shorts igen! Grattis och ha en fortsatt bra dag i värmen :-) 

 • 22 jul 2014 10:43

  Tack! :) Detsamma!

 • 22 jul 2014 11:48

  Jag hade glömt det där med att låren skaver emot varandra. När du nu beskrev det så kom jag ihåg hur det känns. Även hur fuktigt det blir av värmen som lår mot lår ger. Ständigt svettig där hud möts. Absolut ingen skön känsla. 

  Jag har också köpt mig shorts och använder de. Känner precis som du att jag är glad för att jag törs visa mina ben. Det är härligt.

  Jag har också märkt att alla kläder är för stora men jag vill inte köpa nytt nu. Jag väljer ut de av mina kläder som inte är allr för stort. Såna som inte ser allt för stora ut. Jag ska spara med att köpa nytt till nästa sommar. 

  Skor däremot har jag varit tvungen att köpa nytt. Det går inte så bra att gå i för stora skor.

 • 22 jul 2014 12:15

  Ja, det är definitivt skönt att slippa den obehagliga känslan. Ja, visst är det härligt att kunna klä sig lättare! :) Jag har ju gått ner ca 32 kg nu sen i höstas så jag bara kan inte ha mina gamla kläder, de är stora som tält. Men jag hade en del gamla kläder hemma i Sverige som jag tog med mig ner nu då jag var hemma så jag behöver inte köpa allt nytt. Men man blir sugen då man plötsligt kan få på sig klädstorlekar man inte kunnat ha på många år. Jag ska inte heller skaffa alltför mycket kläder just nu då jag ju vill gå ner lite till men lite billiga kläder kostar jag på mig. Ja, skorna glappar också. Nu på sommaren går jag mycket i sandaler (med remmar) så då funkar det men jag har krympt ur alla andra skor. Där måste det bli nyinköp snart men jag vill helst vänta tills jag nått målvikt. Det blir dyrt annars. Funderar på om man kan sätta in nån typ av inlägg i skorna så de passar bättre... Jättesynd på många skor som inte alls är gamla eller utslitna. Gympaskor har jag bytt flera gånger och måste snart byta igen, jag har slitit ut dem med all motion! :)

 • 22 jul 2014 15:33

  Vad duktiga alla är! både margaritta o mosel :)

 • 22 jul 2014 15:34

  Tack tack nahina :)

Logga in för att skriva en kommentar.