icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1033108
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
28 januari 2016 18:54
3

Vilken fot?

Jag är superglad för att foten blivit helt bra! Jag bröt ett större ben i den i slutet av maj då jag var utomlands på semester och hade en besvärlig sommar. Jag kunde knappt gå över huvud taget och hade ont och sen vrickade jag ständigt foten också förmodligen pga snedbelastningen då jag linkade fram med min brutna fot. Sen har det blivit bättre och bättre och idag frågade någon vilken fot det var som jag brutit. Haha, jag kom inte på det på rak arm! Så det betyder ju att jag har inga besvär alls längre! Jag var orolig i somras hur det skulle bli men desto gladare nu att allt är ok. Jag kan fortsätta med mina långpromenader utan problem! :-) Jag har inte gått några riktiga långpromenader än. Det längsta jag gått är ca 2 timmar. Jag fick typ träningsvärk då jag ju inte gått på länge. Jag brukade kunna gå uppåt 3-4 timmar i sträck utan problem. Men jag får väl träna upp mig igen. Nu går jag 45 minuter enkel väg till och från jobbet varje dag. Den är en början. Ha en trevlig kväll! Pepp pepp!

Gillar

Kommentarer

 • 28 jan 2016 22:26
  Bella50

  Så gott att du är fit for fight igen 🌹👍

 • 29 jan 2016 06:29
  aregnisw

  Så skönt att du blivit bra nu fötter är viktigt du mer än vi tror ibland smiley

 • 29 jan 2016 15:26

  Tack! Ja, det är toppen! :)

Logga in för att skriva en kommentar.