icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1613307
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
15 juli 2014 06:18
4

Viktresultat efter sverigeresan

Jag har varit bortrest i 12 dagar ( 8 dagar hemma i Sverige och totalt 4 dagars resa dit och hem). Besök och resor har alltid varit min akilleshäl vad det gäller mat och motion för jag tycker det är svårt då man inte har total kontroll själv och bor hos andra mm. Som vanligt förvarnade jag att jag inte tänkte äta fikabröd mm och de flesta respekterade det, fast jag valde att äta tårta på pappas födelsedag och lite annat också men jag försökte att välja ut några få saker och äta mest sunt i alla fall. Som jag nämnde igår så motionerade jag inte så mycket som jag hade tänkt men det blev i genomsnitt ungefär en promenad varannan dag i alla fall och sen så hjälpte jag till en del hemma med städning mm så jag satt inte helt still hela tiden fast det ibland kan kännas så då man hälsar på folk. Det var ju så varmt också, mellan 25-30 grader hela veckan, så man fick försöka att pussla in en eventuell promenad på morgonen eller kvällen.

När jag varit hem de senaste gångerna sen jag började med min viktminskning i höstas så har jag gått upp 4-6 kg varje gång trots att jag har försökt att äta rätt. Det känns som om släkten har bombarderat mig med mat och fika och jag har haft svårt att stå emot alla frestelser. Jag vägde mig nyss och jag blev så himla glad då vågen visar att jag står på ungefär samma vikt som jag gjorde då jag for vilket var mitt mål fast jag var lite skepitsk till att det skulle fungera. Jag väger t.o.m -100 gram mindre än då jag for om man ska vara nogrann... :) Så himla skönt att se att det faktiskt går att resa utan att gå upp i vikt! Det gäller bara att komma ur de gamla rutinerna som också betyder att äta rätt på själva resan, ta med sig nyttig matsäck och välja bättre alternativ efter vägen. Åh, vad glad jag är!

Nu håller jag på att göra i ordning mig och packa det jag ska ha med mig till jobbintervjun. Ingen ro och ingen vila...

Ha en bra tisdag!
Pepp pepp! laugh.

Gillar

Kommentarer

 • 15 jul 2014 09:41

  Jättebra jobbat! Du ska vara riktigt stolt över dig själv. Lycka till på din jobbintervju!

 • 15 jul 2014 10:14
  FrkM

  Grattis! Bra jobbat av dig att kunna hålla balansen även när du inte själv påverkar maten. Det visar att du kommit en bra bit på vägen i din viktresa.

  Lycka till på intervjun!

  Frk M
  http://padetrettio.blogg.se

 • 15 jul 2014 18:47
  Tita

  Oj så roligt att du klarade det med lite minus till och med.

  Lycka till i morgon!!!

 • 15 jul 2014 19:42

  Tack tack allihopa! Kom just hem efter 13 timmar! Visade sig lite krångligt att ta sig dit, tur att jag for i god tid. Intervjun gick bra så nu är det bara att avvakta svar. Nöjd att jag ätit sunt idag också även ikväll på slutet av resan då jag blev jättetrött och blev lite sugen på nåt gott men köpte två bananer. Hade en fin klänning idag på intervjun och kavaj, kände mig så fin och det gjorde att jag på nåt vis blev extra noga att äta sunt och inte "sabotera".

  Tack Aries, ja, det nästan känns så ("min bästa tid är nu" eller på g i alla fall...) Jag är så glad och jag är löjligt förtjust i att se mig själv i speglar, haha.

Logga in för att skriva en kommentar.