icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1874223
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
28 juli 2014 07:50
5

Veckans resultat

Det går bra för mig just nu. Även senaste veckan har jag gått ner mycket i vikt och denna gång hela -1,6 kg! Jag vet inte riktigt vad jag har gjort då jag gått ner så mycket. Jag har gympat 2 ggr och tränat styrketräning en gång och sen de vanliga promenaderna. Jag har ätit sunt men ändå faktiskt fuskat lite grand, åt ganska mycket godis med hasselnötskräm i lördags... och så drack jag två glas vin.

Igår kväll gjorde jag första långpromenaden på länge, 2,5 timme. Jag brukar ju göra långpromenader ofta men pga min sverigeresa, allt plugg på sistone mm, så har jag i tre veckors tid bara gjort kortare promenader på 30 min-50 min/gång, så nu kändes det lite ovant igen att gå så pass långt. Det var så skönt. Men jag gick kl 16 och det var 28 grader så det var nog lite mindre bra uttänkt av mig. Det var lite molnigt de första 10 minuterna men sen blev det stekande sol resten av promenaden och det fanns nästan ingen skugga att uppsöka nånstans under promenaden. Det gick bra ändå utan vatten och allt men jag måste återgå till att promenera på morgonen eller kvällen då det inte är så hett.

Idag måste jag börja förbereda en till intervju... Ska resa till en annan stad igen på onsdag.

Ha en trevlig måndag!

Pepp pepp! :)

Gillar

Kommentarer

 • 28 jul 2014 08:58

  Grattis till viktnedgången! Bra jobbat :-) 

 • 28 jul 2014 10:22

  Tack tack båda två! :)

  Ja, Aries jag har också funderat på det, det kan vara så på nåt vis att resan hjälpte till. Tack, precis, mål i sikte! :) :)

 • 28 jul 2014 10:28
  Tita

  Du ger dig aldrig, helt fantastisk vikt nedgång har du åstadkommit!

  Pepp på dig!

   

 • 28 jul 2014 10:46
  Heja dej :)
 • 1 aug 2014 11:06
  Bra jobbat!!!

Logga in för att skriva en kommentar.