icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1748313
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
15 september 2014 21:45
1

Vattenflaskan sprack och sprutade som fontän!

Dagen började lugnt, jag har promenerat ca 75 minuter idag. Jag har en hel del att förbereda för flytten. Så ikväll skulle jag på gympa (funktionell konditionsträning) men först bestämde jag mig att gå till styrketräningshallen (i samma byggnad) och köra lite lätt träning och så köra crosstrainern. Jag brukar alltid ha med mig en 1,5 liters vattenflaska. Precis som jag gick fram till en maskin så tappade jag plötsligt vattenflaskan i golvet med en hård smäll. Jag plockade upp den och satte mig vid maskinen och såg plötsligt vatten på golvet och förstod att det var från min flaska. Jag tittade förvånat på flaskan men såg just då inget konstigt och torkade snabbt upp vattnet med min handduk. Sen lyfte jag flaskan! Då plötsligt sprutade det vatten som ur en fontän åt alla håll. Det visade sig att vattenflaskan hade spruckit i botten! Mina byxor blev helt genomdränkta (tur de var svarta för det syntes inte) och jag tog vattenflaskan och sprang som ett jehu fram till en sopsäck där man kastar papper efter att ha rengjort maskinerna och vatten sprutade efter mig och runt mig. Jag tänkte detta måste ju se jättelustigt ut och tittade mig runt omkring på folket som var där men ingen tog notis om mig. Jag tog en hel hög med papper och började gå och torka upp allt både där vid maskinen där det började och så hela vägen efter jag hade sprungit med flaskan och det var inte lite vatten ska jag säga, flaskan var ju full och mer än halva flaskan rann ut innan jag kom fram till sopsäcken. Det märkliga var att ingen tycktes se vad jag gjorde då jag torkade upp allt heller men de måste ju ha märkt det, det är ju en liten lokal. Men hur som helst så lyckades jag torka upp allt så det var ju bra. Sen blev jag visserligen utan vatten på gympan, men jag klarade mig ganska bra ändå. Vilket äventyr på kvällskvisten. Efter gympan gick jag tillbaka till styrketräningshallen och körde crosstrainern 20 minuter till. Då jag kom ut och gick hem var det så ljumt, 17 grader varmt, så skönt. Nu är det härligt att ha kommit hem efter all motion ikväll. Jag var där totalt i 3 timmar.

Pepp pepp! :)

 

Gillar

Kommentarer

  • 15 sep 2014 22:03

    Haha..., ja vi brukar säga "man har inte roligare än man gör sig" och nu hittade jag ju på roligheter, det var lite för tråkigt i styrketräningshallen tyckte jag, inte så mycket action, haha....

Logga in för att skriva en kommentar.