icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1613935
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
16 juni 2018 13:26
3

Varför får jag magknip varje dag efter lunch?

Jag förstår inte varför jag de senaste två veckorna har fått världens magknip efter lunch. Jag äter en jättebra salladsbuffé till lunch på vardagarna på en restaurang/café bredvid jobbet och just den här buffén har jag ätit sen i vintras så det är inget nytt. Det är allehanda grönsaker och ägg och kyckling och allt ser fräscht och bra ut. Jag var bortrest i två veckor och sen jag kom tillbaka så har jag fått magknip varje dag i flera timmar efter lunch så det är så jobbigt. Först tänkte jag att kroppen vant sig vid en annan lunch och att det berodde på att det är mycket fibrer i grönsaker och att man kanske får ont om man är ovan men nu har det gått två veckor. När jag äter mat hemma får jag inte ont. Vad kan det bero på? Nu börjar jag tänkte att jag måste sluta att äta salladsbuffén men det vore ju jättesynd då det både är nyttigt och jättegott.

Kommentarer

 • 16 jun 2018 23:42

  Tänker samma som LissaLo, att du kanske äter för fort när du är på jobbet?

  Senast uppdaterad 16 jun 2018 23:42

 • 17 jun 2018 07:46

  Tack för tips men nej, jag äter inte fort och är inte stressad på lunchen. Jag har ätit ute på lunchen i två år och jag har inte mer bråttom nu. Jag har flextid så det är ingen brådska och jag äter tillsammans med en kompis så vi sitter och pratar och har trevligt så jag känner ingen jäkt. Det är mycket mystiskt.

 • 17 jun 2018 09:03

  Märkligt, men det är ju ingen bra idé att ignorera smärtsignaler, det är ju kroppens sätt att säga att det är något som är fel. Har du varit känslig mot något tidigare? Allergisk?

Logga in för att skriva en kommentar.