icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1695271
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
2 december 2014 20:57
3

Var på gympa!

Äntligen efter mer än två månader hemma i Sverige så kom jag iväg på ett gympapass ikväll. Det hette Bodybalance och var inte riktigt vad jag trodde. Jag gjorde sådana pass (body balance) utomlands men det var helt annorlunda, som vanlig gympa men med vikter. Men så var inte detta, detta var nåt liknande pilates, mycket stretching och sånt. Jag har aldrig varit till detta gym förut. En kollega gav mig en prova-på-kupong och då det är ganska nära från mig så tänkte jag att det var perfekt. Men jag gillade inte stället så bra tyvärr. För det första så var det så mycket väldigt unga ungdomar där och jag såg ingen i min ålder och alla var trådsmala och hade modekläder på sig typ. Men ok det kan jag stå ut med. Men det luktade så enormt mycket svett där så jag har aldrig varit med om maken. Jag stod nästan inte ut inne i lokalen och då luktar det äckligt. Annars så såg jag att de även hade crosstrainers där som jag ju gillar men jag kände att efter passet så bara måste jag ut därifrån. Sen så var passet så kort också. Jag är van att pass är 1,5 timme men här var det bara ca 45 minuter och så 10 minuters avslappning. Men jag fick ju röra lite på mig i alla fall så jag är nöjd. Jag kom iväg. Jag får gå gratis i två veckor. Men då jag låg där på golvet och svettlukten stack i min näsa så började jag längta till Friskis och Svettis. Förr gick jag alltid dit och jag tycker det är jättebra där. Men nackdelen här är att det är långt bort, det finns inte i centrum och jag har ingen bil här så det är därför som det tar så emot att gå dit, det tar nästan en timme att gå dit en väg. Men jag tänkte om jag smygstartar med den här träningen i stan nu i två veckor så sen kanske jag orkar gå dit bort.

Pepp pepp! :)

Gillar

Kommentarer

 • 3 dec 2014 16:00
  Donnina

  Kan du inte köpa dig en gammal skruttbil att ha över vintern? Och så säljer du den i vår när du kan cykla igen. Förenkla tillvaron, gör livet lite lättare! yes

 • 3 dec 2014 07:59

  Det finns gym närmare men som det jag var på igår så verkar de ju inte lika bra. Friskis har ju ganska stort utbud också. Jag brukade cykla och vintertid gå till friskis förut men det tar ju tre timmar då varje kväll och just nu har jag inte riktigt den tiden då jag kommer hem ganska sent från jobbet. Det är så mycket is och snö på vägen så jag kan inte cykla på vintern och jag vill inte köpa nån ny cykel /skaffa vinterdäck för jag bor i en stad där det tydligen stjäls mest eller näst intill mest cyklar i hela Sverige så jag har en gammal cykel och är nöjd med det. Men visst kan jag gå till fots ibland och förut gjorde jag det. Det är lite motigt bara då största delen av kvällen går åt och är en delvis mörk väg att gå kvällstid så många gillar inte att gå där.Det har ju dock inte stoppat mig förut så jag hoppas jag kommer till skott  snart igen. Bara jag går en gång så kanske det flyter på. Åtminstone några gånger i veckan till att börja med.

 • 2 dec 2014 21:41
  lflickan

  Jag har inte heller någon bil men cyklar överallt jag kan = vardagsmotion. :)

Logga in för att skriva en kommentar.