icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1031919
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
12 oktober 2020 20:46
1

Vad har varit bra idag (senaste månaden..)?

* Tagit en dag i taget trots olika motgångar på sistone (börjar bli utmattad igen av jobbet och strul med jobbet dessutom vattenläcka i lägenhet så jag kan inte bo hemma i ordinarie bostad, varit tvungen bo på arbetsort 5 veckor och det är mindre bra men vad ska man göra, ej funkat med mat och gått upp mer i vikt) 

* Promenerat som vanligt så gott som dagligen

* Träffat killen jag dejtar ungefär en gång i veckan (visar sig nu när jag var på samma ort hade han tyvärr knappt tid ses så det var ju mindre bra)

* Har hittat en tjej på Youtube som inspirerat mig att städa och rensa och fixa. Jag har ju så mycket ogjort pga både flyttar och utmattning och kommer aldrig ikapp så det känns hopplöst. Nu har jag i alla fall börjat med små,  små steg men steg för steg kommit en bit på vägen och känns som en bra strategi. Känns kul.

* Fortsatt att göra hjärngympa varje dag via app

* Klippte mig till sist för ca en månad sen, inte klippt mig sen före Corona

* Reste igen i mitten av förra veckan, första klass, tyst vagn, funkade bra. Vi var 5 st i vagnen 

Gillar

Kommentarer

  • 13 okt 2020 07:28
    Bella50

    Verkar du behöva nu.👍

Logga in för att skriva en kommentar.