icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1577571
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
13 november 2020 23:46
6

Vad har varit bra idag (igår-min födelsedag)?

* Ledig idag

* Klev upp tidigt och fixade det sista

* Bakade en paj till på förmiddagen.

* Närmaste släkten kom, totalt 5 st, och var hela dagen. jag hade dukat med långt avstånd och vi var försiktiga. Tänkte nästan ställa in helt pga Corona men de insisterade att komma ändå och det var ju jättetrevligt

* Jag bjöd på 4 olika sorters paj varav 2 vegetariska

* Jag hade bakat mycket olika saker också, inte nyttig idag

* Fick fina blommor och fina presenter

* ena systersonen som inte kunde komma ringde upp via nätet så vi såg varandra och han pratade ganska länge med oss alla

* Jag hade en bra dag trots allt. Jag blev ju ledsen dagen innan då min dejt (sen över ett halvår) ställde in hela besöket till mig.  Vi skulle för första gången umgås en helg /långhelg och vi skulle hitta på lite roliga saker tillsammans i samband med att jag fyller år och jämnt. Han fick tyvärr precis ett tråkigt läkarsamtal om sin hälsa och besked att måste utredas och då tappade han energin totalt att hälsa på mig. Jag blir ju orolig också för honom.

* Flera kompisar ringde och gratulerade och många hörde av sig på Facebook också.

* När min släkt farit satt jag i lugn och ro och bara var. Sen ringde jag till mamma och kollade om de kommit hem för de har rätt lång bilresa och då pratade vi i 2,5 timme (till), vi var så pigga fast det var sent på natten till sist. 

Gillar

Kommentarer

 • 13 nov 2020 23:55
  paloma

  Grattis i efterskott🎉💐

 • 13 nov 2020 23:59

  Tack Paloma! 😊 

 • 14 nov 2020 04:26
  pralin

  grattis i efter skottheart

 • 14 nov 2020 09:27

  Tack Pralin! 😀 

 • 14 nov 2020 10:36
  piaan55

  Grattis i efterskott 💐🌸🎂☕️🌸💐

 • 14 nov 2020 23:08

  Tack, tack piaan55! 😊 

Logga in för att skriva en kommentar.