icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
26 juni 2020 08:45
6

Vad har varit bra idag (igår)(Bilder)?

* Gick en härlig promenad (först) men det blev alldeles för långt i 30 graders hetta (gick lite vilse då jag ganska nyinflyttad  och när jag kom hem hade jag tappat lägenhetsnyckeln som jag hållit i handen då inte hade några fickor. Höll på att törsta ihjäl men kunde ju inte komma in och dricka vatten utan måste GÅ TILLBAKS och leta nyckeln, och gå dit jag visste jag suttit en liten stund på några ställen. Det tog mig en extra timme 15 minuter. Totalt blev det ca 4 timmar 15 minuter!!!!

* Hittade nyckeln! Vilken lycka

* Åkte till en kompis en timme bort och vi var på utflykt till ett naturreservat, där vi satt och pratade, åt sallad och badade för första gången i år. Det var härligt.

* Träffade hennes barn också som jag inte träffat på länge

* Pratade med en kompis i telefonen

* Killen från dejtingsidan ringde

* Gjort lite hjärngympa via app

* Sett lite på play

9e63a489-108c-4596-bdcd-3d68ed82f51e.JPG

37207943-793d-43da-9a88-260cf7f52b65.JPG

Kommentarer

 • 26 jun 2020 09:15

  Sverige  är fantastiskt nu! Har varit ute och gått cirka 2 timmar per dag, och har lärt mig att ta med en flaska vatten. Och smörja in mig med solskydd!

 • 26 jun 2020 16:48
  Bella50

  Vilken " runda" det blev...och ändå orkade du med kompismötet !!! Inte illa...😅👏👏

  Senast uppdaterad 26 jun 2020 16:49

 • 26 jun 2020 17:35

  Medlem16, jag hade inte planerat att gå så långt annars hade jag också haft med mig vatten. Ja, det är underbart med sommar!

   

  Ja Bella, en rejäl tur, fick faktiskt lite solsting tror jag också för fick huvudvärk och blev illamående på kvällen men jag tror just utflykten dit där det var mer svalka och det kalla badet var bra efter långpromenaden och sov jättebra inatt och vaknade ganska pigg. Men idag blir det ingen promenad.

  Jag tänkte nästan ställa in att besöka min kompis när blev som det blev men det är ett år sen vi sågs på det viset senast så jag tänkte det nog kanske enda gången i sommar så vill jag inte missa det. Ju trevligt ses. Fast det blev ju ett kortare besök än planerat då jag kom 2 timmar för sent. Bättre än inget och det blev en bra dag trots allt. 

 • 27 jun 2020 00:12
  biggan1e

  Vilken tur att du fann nyckeln. Vad skönt att du fick en god natts söm efter allt extra motionerande.

 • 27 jun 2020 07:49
  Bella50

  Det blev väl som en extra " hjärngympa"...både före under och efter du gick vilse och sen måste gå ett varv till. Du hann väl tänka en del...🤔 Gott att det slutade väl.

 • 27 jun 2020 14:14

  Tack Biggan och Bella! Ja, det var en himla tur. Smsade hyresvärden när jag kom hem första gången för tänkte fråga om jag kunde få vatten innan jag gick igen för att leta nyckeln men han var borta hela dagen tlll kl 22 svarade han. Så tur jag fann nyckeln annars hade jag fått vänta ytterligare 6 timmar på att komma in.

  Delvis pratade jag med en kompis i telefonen under promenaden och resten försöker jag göra mitt bästa att köra lite mindfulness  dvs inte tänka så mycket utan vara i nuet och titta, lyssna, känna.

  Hjärnan var nog inte riktigt med då den lade ifrån sig nyckeln där jag satt och inte en tanke på nyckeln förrän jag var hemma. 

  Jag behövde inte gå ett helt varv igen utan jag "backade bandet", gick vägen tillbaka och hittade nyckeln efter ca 40 minuter så det blev långt (ca 85 minuter ) men inte lika långt som om jag hade gått två varv. 

  Igår eftermiddag/kväll och idag lördag känner jag mig jätteslut, det har kommit i efterhand. Gjorde inte många knop igår. Idag är jag supertrött och hade helst velat försöka somna om när jag vaknade imorse och tror det hade gått om inte grannen hade börjat kapa ved och röja.

  Hur som helst tror jag att just motion är bra för min utmattning även om blev lite väl mycket. Jag får sluta att dra iväg för långt och annars åtminstone ta med vatten. 

  Senast uppdaterad 27 jun 2020 14:19

Logga in för att skriva en kommentar.