icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1871738
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
20 november 2020 10:29
2

Vad har varit bra idag (igår)?

* Promenerade 15 minuter, bättre än inget, (har tyvärr börjat tappa inspirationen pga allt strul som händer nu på alla plan plus mörkret)

* Pratade med en barndomskamrat i telefonen

* RIngde Vårdcentralen om de eksem jag fått i höst på händerna som inte läker, fördmoligen tvättat/spritat händerna för ofta...

* Var till apoteket och köpte cortison som de rekommenderade

* Gjorde hjärngympa via app

* Såg lite på play

Gillar

Kommentarer

 • 20 nov 2020 11:23
  Bella50

  All motion som blir av är ju bättre än ingen.

  Lyssnade på Agnes Wold , professor i bakterieologi, hon sa att det räcker med det ena...inte både tvätta och sprita.

  Båda sätten bryter "hinnan " ( eller vad det heter) på viruset...och det räcker.

  Bara som en info...man gör som man vill med det. 

  Hoppas ditt "strul" går över så inspirationen återvänder.

  Trevlig helg 🤗

  Senast uppdaterad 20 nov 2020 11:26

 • 20 nov 2020 11:55

  Nu när  jag är hemma själv så tvättar jag ju inte händerna så mycket men då jag redan har eksem blir det ju värre bara av vanlig diskning mm. Jag tror eksemet uppstod i somras när jag var hos mamma för då när vi var i samma hushåll i några veckor så var jag supernoga och tvättade eller spritade händerna jätteofta och rengjorde de ytor jag råkade ta på etc hela tiden. Tänkte inte på såren först men det blev värre och värre mellan fingrarna. Likadant när jag var på hälsohemmet en vecka så blev det också mer intensiv tvättning. Nåja, jag hoppas det går över.

  Mina bekymmer blir tyvärr bara värre och värre. Nu har vår chef tvärt meddelat att en av oss på vår lilla funktion av 5 personer ska sägas upp pga dålig ekonomi så har jag otur står jag utan jobb snart. Det är förhandlingar med fack just nu och vi vet inte vem som får gå.

  Jag har också problem med min chef angående rehabplanen som hon inte följer så det är jobbigt, hon säger jag måste prestera mera fast jag redan jobbar heltid, det är så jobbigt. Hon tar ingen hänsyn till mina symtom och det känns inte bra. Vi får se hur det går.

  Tack, trevlig helg till dig med!

  Senast uppdaterad 20 nov 2020 11:55

Logga in för att skriva en kommentar.