icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1744320
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
21 september 2019 19:42
6

Vad har varit bra idag (bilder)?

* Vilat

* Sett några avsnitt av serie på tv och play

* Promenerat totalt ca 2 timmar

* Det var Skräpsamlardagen idag -håll Sverige rent!- och jag var ute på egen hand i ca 2,5 timme trots dåligt väder och plockade 2 påsar med skräp, både i stan, parker och i  skogen. Kändes bra!

* Mått lite bättre idag, känt oro denna vecka, vet inte varför. Plocka skräp var ganska meditativt, bra för mig att få tänka på något annat, fokusera på att hitta skräp.

370e4b51-9b4b-482f-ba2e-c971e558e3fa.JPG

e27bf9f0-4d28-426c-a5c9-f969ad7ce350.JPG

20a768ff-ad82-4b2f-a07c-c3fd74329686.JPG

 

Gillar

Kommentarer

 • 21 sep 2019 20:07
  paloma

  Det var fint gjort av dig att samla skräp, här runt oss är det rent. Men det bor bara ett fåtal människor här.

  Hoppas det bara var tillfälligt med sämre mående.

 • 21 sep 2019 21:00
  Bella50

  Säger som paloma. Hoppas det är en tillfällig svacka. Så jobbigt med oro och nedstämdhet.

  Senast uppdaterad 21 sep 2019 21:02

 • 21 sep 2019 20:55

  Tack! smiley Jag tyckte först inte att det var så mycket skräp men när man börjar titta så... Det var fimpar, cigarettpaket, snusdosor, plastpåsar, godispapper, korkar, plastbitar... Jag gick runt grannskapet och det fanns en hel del i buskar och efter gatorna och bland annat rätt mycket vid en högskoleskola, Sen i skogen var det en del också, bland annat en större plastdunk (saft). Jag bor i en mellanstor stad så nog finns det skräp men jag blir förvånad (och arg) för själv har jag aldrig kommit på tanken att slänga skräp utomhus vind för våg. Varför gör folk det, så idiotiskt. Alla fimpar jag såg kunde jag inte plocka upp, inte idag i alla fall. Eventuellt fortsätter jag att plocka skräp på mina promenader.
  Tack, jag lider ju av utmattningssyndrom och med den kommer oro och ångest emellanåt, ibland oklart varför, blir pressad från olika håll. Jag hoppas också det är tillfälligt, jag känner mig extra upp i varv och speedad, svårt att varva ned (fast jag knappt någonting gör). Försöker vila och köra en del meditation.

 • 21 sep 2019 21:04

  Tack Bella

 • 21 sep 2019 21:12
  paloma

  När jag var utbränd kom tillfrisknandet i omgångar, vissa dagar var bättre och så blev det bakslag. Dom var jobbiga för jag var rädd att det skulle bli värre igen, men det gick längre och längre emellan de dåliga dagarna.

  Det tar nog längre tid om du inte får bli frisk i din egen takt.

 • 26 sep 2019 22:15

  Ja, det går upp och ned för mig också och tyvörr får jag nästan aldrig någon ro och någon längre tid att fokusera på återhämtning. Försäkringskassan tjafsar hela tiden, i stort sett varje vecka håller de på och härjar.

  Senast uppdaterad 26 sep 2019 22:15

Logga in för att skriva en kommentar.