icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
9 september 2019 19:58
3

Vad har varit bra idag (Bilder)?

* Sov rätt bra

* Men vaknade kl 5 av att tuppen gol... och gol  haha, ju litet tidig men samtidigt lite mysigt med det uppvaknandet

* Så härligt här för jag bor på andra våningen och jag vågar faktiskt ha balkongdörren öppen hela natten, är ett draperi för bara. Blir så friskt och skönt inne.

* Försökte göra iordning mig snabbare imorse men hade en mysig frukost på balkongen först

* Tog bussen till samma fina strand jag var till igår. Hittade en genväg till busstationen. Gick genom gränder och zickzackade mig fram. Så fint i stan där jag bor också.

* På stranden kom han som tog betalt för solsängen (heter det så? ) och menade jag måste flytta till en annan som var ensam för att få billigare, annars får man betala för två fast man ensam... Det visade sig vara en annan svenska så det var en trevlig dag småprata med henne emellanåt!

* Var så härligt varmt i vattnet, jag badade två gånger

* Läste flera kapitel i boken, spännande bok

* Åt lunch på servering där, mysigt att bara sitta och titta på havet och folk

* Strosade runt en stund på stan när jag åkt hem, så mysiga gator och gränder med allt möjligt

* Hälsade på kattungen igen på hemväg ikväll Han sov. Så söt. Han vaknade och ville följa mig igen, så jag skyndade iväg från honom. Se bild på sötisen. 

* Varit hemma nu nån timme och duschat och gjort iordning mig och suttit på balkongen och njutit av värmen och ett glas vin. En liten väg passerar förbi så mycket titta på, folk och mopeder. Man hör folk prata och man fattar ingenting. Ganska befriande.

* Ska snart ner och äta middag igen på stan, blir sent här

35dc0f29-2edc-4e91-9cb8-da87f35d714e.JPG

 

a8dd36c7-72d3-46b8-84f6-2c921390fd3e.JPG

 

e212ad97-7a61-4049-a3ae-d9d2abb2d5f2.JPG

Gillar

Kommentarer

 • 9 sep 2019 23:25

  * God middag och strosade sen runt igen i gränderna och tittade,  Fint och mysigt! 

 • 10 sep 2019 14:20
  ulla165

  Låter mysigt!

 • 15 sep 2019 20:17

  Ja,  det var det! 

Logga in för att skriva en kommentar.