icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1837415
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
12 juni 2021 23:19

Vad har varit bra idag?

* Umgåtts med mamma idag,  trevligt

* Slog in lite presenter, 3 stycken jag uppvaktar när hemma nu i helgen

* Mamma fick några morsdagspresenter i efterskott (blomma fick hon redan igår när jag kom 

* Vi har suttit ute lite på uteplats, tagit det lugnt

* Jag promenerade 35 minuter

* Jag joggade totalt 25 minuter (intervaller )

* Träffade en sällskaplig ekorre och 2 gosiga katter efter vägen

* Jag märkte jag var väldigt trött idag så bestämde att bara vara hemma och inte åka hälsa på fler idag. Kändes som ett bra beslut, jag måste tänka på återhämtning (det är tillräckligt intensivt för mig att umgås med mamma hela dagen när jag på besök)  men jag är rädd pappa kommer att bli besviken att jag inte hann besöka honom. Men vi ses ändå imorgon allihopa på ett litet kalas.

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.