icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1697509
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
6 maj 2021 20:11
2

Vad har varit bra idag?

* Promenerat totalt en timme 30 minuter

* Tur jag inte bröt något när jag ramlade (igen.. ) på halkan, i skogen (plötsligt is) och slog mig rejält. Man tror ju inte att man ska behöva broddar i maj.. Stort blåmärke och uppsvullen arm men inte mer än så.

* Lade ut några äpplen till rådjuret i skogen igen. Såg det inte idag. 

* Pratat med en kompis i telefonen 

* Känner att jag börjar komma ikapp lite med jobbet, varit så tokstressigt så länge, men nu börjar jag tro jag kan hinna klart det jag ska ändå innan juni  

* Gjort lite hjärngympa via app 

* Sett några avsnitt av serie på play 

 

Gillar

Kommentarer

 • 7 maj 2021 07:25
  Bella50

  Usch vilken otur du har...det är just ramla jag är rädd för med mitt domnade ben.

  Tur du inte bröt dig. Trevlig helg ...med lite vila både för kropp och knopp yes

 • 7 maj 2021 22:25

  Tack, ja, det kan gå så fort när det väl händer.

  Ha en trevlig helg! 

Logga in för att skriva en kommentar.