icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1697625
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
2 maj 2021 23:26

Vad har varit bra idag?

* Söndag

* Promenerat en timme 20 minuter

* Var ute ca en timme längre, var skönt ute och har tinat mycket snö i helgen, strosade lite i skogen och satt en stund vid rastplatsbord och bara var 

* Då sett ett rådjur flera dagar på ett ställe tog jag med lite äpplen och tro mig eller ej så plötsligt uppenbarade den sig framför mig igen. Men den gick lite framför "åt fel håll  så jag lade äpplen på marken där och tänker mig att den känner lukten och tar dem sen hoppas jag. Ska kolla imorgon om de är borta. 😊 

* Pratade med en kompis i telefonen

* Gjort lite hjärngympa via app

* Sett några avsnitt av serie på play

* Dammsög lägenheten igen

* Vet inte om bra men jobbade drygt 2 timmar för att försöka förebygga stress på jobbet då så mycket att göra hela våren och arbetstopp hela maj. 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.