icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1581593
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
20 april 2021 23:14
4

Vad har varit bra idag?

* Ätit sunt

* Sol första halvan av dagen

* Härligt då ca 12-13 grader 

* Promenerat totalt 2 timmar 35 minuter, två promenader

* Promenerade ikväll liksom igår ikväll delvis "ny" väg vid sjön, har ej gillat gå där förut, åt det hållet, men de verkar ha fixat till det trevligare nu, även lite sittplatser 

* Promenerade förbi friluftsmuseet igen och hälsade på några får, bockar och 2 hästar, resten hade gjort kväll 😊 

* Såg blåsippor för första gången i år på min ordinarie bostadsort, så fina

* Gjort "Hemmagympa med Sofia", 20 minuter 

* Gjort mindful-yogapass, 40 minuter 

* Pratat med en kompis i telefonen

* Gjort lite hjärngympa via app

* Gick ett ärende

* Sett lite på play 

Gillar

Kommentarer

 • 21 apr 2021 11:11
  Bella50

  Du har fått "rutiner" i vardagen...perfekt yes

  Senast uppdaterad 21 apr 2021 11:13

 • 21 apr 2021 15:46

  Tack, ja, jag försöker men det är lite kämpigt nu senaste tiden då jag börjat få mer stressymtom igen tyvärr. Så hög arbetsbelastning men jag försöker nu öka återhämtning som yoga tex  

 • 21 apr 2021 19:25
  Bella50

  Du måste vara rädd om DIG. Jobbet är inte det viktigaste. pepp yes

 • 21 apr 2021 22:19

  Tack, ja, jag vet inte vad jag ska göra för cheferna har ju sagt att de inte visar hänsyn för att man varit sjuk i utmattningssyndrom eller överhuvudtaget, och de har gjort omorganisation igen så det är rörigare än någonsin. Det är så svårt när man översvämmas av jobb och ingen annan kan göra det. 

Logga in för att skriva en kommentar.