icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1832892
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
11 april 2021 22:16
4

Vad har varit bra idag?

* Strålande sol

* Promenerade totalt ca 2 timmar 40 minuter

* Umgicks med mamma på förmiddagen och nu senare ikväll, trevligt 

* Annars var jag till pappa idag, vi satt ute länge i solen och pratade, trevligt och jättehärligt ute, och sen tog vi en långpromenad med hunden, en ganska långsam promenad men ändå

* Såg årets första blåsippor, så fina 

* Såg även många tusselago

* Jag hade köpt blomma, fikabröd och godis som "påskgodis" i efterskott till pappa och hundben till hunden 😊 

* På hemväg ikväll fick jag punktering på framdäck på mammas bil som jag lånat.. Ringde syrran som bor ca 2 mil bort och hennes sambo kom och hjälpte mig byta däck.

* Gjort lite hjärngympa via app 

Gillar

Kommentarer

 • 12 apr 2021 08:31
  Bella50

  Verkar som en bra helg...förrutom däcket då yes

 • 12 apr 2021 20:06

  Ja , det har varit en trevlig helg! Hoppas du också haft en fin helg. 

 • 13 apr 2021 07:10
  Bella50

  Jo,tack...den har inneburit mycket trädgårdsarbete...med spade, kratta och planteringar...alltså gratis motion.

  NU är marken vit igen...

  Ha en fin vecka yes

 • 13 apr 2021 18:42

  Låter trevligt. Förutom snön 😊 

  Det blev snöyra och helvitt här också igen men sen har det tinat mycket igen men det snöar, regnar lite då och då..

  Tack detsamma! 

Logga in för att skriva en kommentar.