icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1745662
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
21 mars 2021 20:53
2

Vad har varit bra idag?

* Härligt med söndag och ledigt

* Sov ganska bra inatt

* Promenerat en timme 20 minuter

* Gick bland annat genom ett friluftsmuseum och mysigt se lite djur i hagarna trots snö och vinter, getter, får, kor och en häst 

* Gjort "Hemmagympa med Sofia"  20 min. Var ett pass "med handduk"  och det var det jobbigaste hittills, känns bra

* Läst ca 10 sidor i en bok, försöker "öva ", då hjärntröttheten fortfarande gör det svårt för mig att fokusera

* Gjort lite hjärngympa via app

* Sett en film på play

* Gjort mindful-yogapass, 40 minuter

* Pratat lite med en kompis i telefonen

* Gått ett ärende

* Unnade mig en semla

* Slängt några papper och en gammal mascara enligt städmetoden jag följer att man ska slänga minst en sak om dagen om så bara ett kvitto/papper

* Bokat tvättid 

Gillar

Kommentarer

  • 21 mar 2021 22:04
    Bella50

    Gillar du Sofias gympapass ? Såg henne en morgon på TV. Det avsnittet var med PET-flaskor.

    Såg lagom avancerat ut för mig. Har dock inte kommit igång med det än...men borde.

  • 22 mar 2021 18:21

    Ja, jag har börjat nu, bättre sent än aldrig. Jag har bara kört det nu ca en vecka men det är bra. Jag startar med de avsnitt som började visas ifjol. 

Logga in för att skriva en kommentar.